Harvardi rektor érkezik a CEU-ba

Dr. Michael Ignatieff a Harvard Egyetem Kennedy Kormányzástudományi Iskolájának (Kennedy School of Government) professzora nem csak a CEU-ra érkezik, hanem napjaink demokráciával, emberi jogokkal és kormányzással kapcsolatos kérdéseinek nemzetközi szakértője lett a Közép-európai Egyetem (CEU) új elnök-rektora.

imagesLeon Botstein, a CEU kuratóriumának elnöke elmondása szerint “Michael Ignatieff tudósként, íróként, oktatóként és közszereplőként is bizonyította kvalitásait. Nem riadt vissza a demokratikus politikában való aktív részvételtől sem. A CEU kuratóriumát nagy megelégedéssel tölti el, hogy ilyen elismert és széles látókörű személy lesz az egyetem következő elnök-rektora, aki tovább építhet a John Shattuck által elért eredményekre.” Egyébként Kanadában politikusként is ismert, korábban a Kanadai Liberális Pártot is vezette.

Az egyetem közleménye alapján a Nemzeti Felsőoktatási Törvénynek megfelelően az illetékes magyar hatóságoknál kezdeményezni fogják Dr. Michael Ignatieff professzor rektori megbízását.

 

Forrás: Eduline

Kép: www.nytexaminer.comsociology.ceu.edu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]