A lányoké lesz a főszerep az Informatikai Karon

Az Informatikai Kar idén is színes, érdekes, interaktív programokkal csatlakozik a Lányok Napja kezdeményezéshez április 28-án.

Két helyszínen várják a középiskolás lányokat az alábbi programokkal:

Légy egy napra startupper!

Időpont: 2016. április 28. (csütörtök) 9:00-13:00

Helyszín: EIT Digital Budapest CLC (ELTE IK), Bogdánfy utca 10/A

Az érdeklődők részt vehetnek az EIT Digital budapesti irodájának interaktív innovációs játékán, amely a lányok napja alkalmából különleges köntösbe bújik. Sokan úgy tartják, hogy az informatika, az infokommunikáció, a kódolás, az innováció a startupperek világa nem lányoknak való, de ez természetesen nem igaz. A közel háromórás kötetlen játék során megismerheted az ELTE informatikus lányait. Egy csapatban fedezheted fel az infokommunikációt (ICT) az alap- és mesterszakos, valamint doktorandusz hallgatóinkkal, sőt az Informatikai Kar kiváló női oktatóival is. Részese lehetsz egy közösségi élménynek, amelynek segítségével megértheted, hogyan lehet egy egyszerű problémafelvetésből olyan ötletet kidolgozni, amellyel akár első startupodat is megalakíthatod. A játék során betekintést nyerhetsz az informatikaoktatás legújabb irányába, ahol az informatikusokat már nem csak programozni tanítják. Ma már a képzések része az is, hogy megismerik, hogyan kell egy ötletet megvalósítani, mi kell egy sikeres fejlesztői csapat összeállításához, egy startup elindításához, hogyan lehet valakiből a vállalat első számú embere, CEO (chief executive officer). Egyszóval a résztvevőknek megmutatnak néhány dolgot, ami nélkülözhetetlen az innovációhoz és a sikeres vállalkozáshoz.

Informatikai tudás a játékhoz nem szükséges, csak a kreativitásod és a jókedved. Minden résztvevőt egy apró ajándékot kap, a játék nyertese pedig külön díjazásban részesül.

Kóstolj bele a technológiai játszóház világába!

Időpont: 2016. április 28. (csütörtök) 13:00-15:00

Helyszín: Pázmány Péter sétány 1/C, II. emelet 2.123 (T@T Kuckó)

Gyere és ismerkedj meg a T@T Labor életével! Kinectezz, akár macskával is, teljesítsd a robot-akadálypályánkat, teszteld gondolkodásodat feladványainkkal és készíts velünk ékszert használaton kívüli, elromlott informatikai eszközökből! Szeretettel várunk, ha vidám és élvezetes tevékenységeken keresztül szeretnél megismerkedni célkitűzéseinkkel és eszközeinkkel. Bővebben a programokról:

  • Egy kicsi mozgás senkinek sem árthat: ha szeretsz kinectezni, megmutatjuk, hogyan készíthetsz rá saját alkalmazást. Mindebben a Scratch-macska lesz a segítségünkre.
  • Hogyan gondolkozik egy informatikus? Teszteld a tudásod! Előképzettség nem szükséges. Gondolkodtató feladványaink várnak. Vajon meg tudod válaszolni mindegyiket?
  • Hogy boldogulsz az irányítással? Próbáld ki magad egy robot-akadálypályán! Válassz vagy építs robotot és vezesd a célig!
  • Ismerkedj meg az interaktív plakátokkal, és tudd meg, hogyan kell készíteni őket!
  • Elektronikai veszélyes hulladék vagy figyelemfelkeltő design-elem, esetleg üzenet lesz egy eszköz, ha meguntad vagy elromlott? Ne dobd ki! Használd újra régi eszközeidet! Alkalmazd és szabd magadra az újdonságokat! Készíts velünk ékszereket! Fülbevalók, nyakláncok QR- és AR-kódok használatával, billentyűből, ellenállásból és még sok-sok informatikai kütyüből! Ha van olyan eszközöd, amit szeretnél felhasználni, hozd magaddal: segítenek feltrancsírozni, átalakítani és ékszerré varázsolni. Mindeközben megismerkedhetsz a Scratchmeccs döntőseivel, akik lányokként programozói versenyen nyújtottak kimagasló teljesítményt.

Az érdeklődő lányok a Lányok Napja hivatalos honlapján tudnak regisztrálni a programokra április 15-ig.

A programokról bővebben a fenti linken valamint a kari honlapon tudnak tájékozódni.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]