Tapasztalatszerző Műhely – segítsetek embertásaitoknak

Már régóta érdekel Titeket miben más egy szakkollégium az egyszerű kollégiumoktól? Jó helyen jártok! Cikkünkből megismerhettek egy szemléltető példát. Bemutatjuk Nektek az ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium szakmai programját, a Tapasztalatszerző Műhelyt, amely során bepillantást nyerhettek a civil szervezetek életébe és közösségépítő tevékenységébe ebben a félévben. A műhely célja, hogy az unalmas hétköznapi előadáshegyek és a rengeteg elméleti tananyag mellett gyakorlati tapasztalatot is szerezhessetek, és emlékezetes élményekkel gazdagodjatok egyetemi éveitekben.

Az ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium szervezésében tavasszal zajlik a Tapasztalatszerző Műhely nevű programsorozat. Ennek célja pedig nem más, minthogy a szakkolik sajátosságát erősítve az elméleti oktatáson túl gyakorlati és szakmai élményeket is szerezzetek egyetemi éveitek alatt. A 2015-16-os tavaszi félév középpontjában pedig egy civil szervezet, a Kontúr Egyesület közösségépítő és -fejlesztő programjait mutatják be, amit a Hős utcában végeznek.

Ha csatlakoztok a Tapasztalatszerző Műhelyhez, részt vehettek az egyesület programjainak szervezésében és megvalósításában. Segíthettek a szegénységben élő embereknek programokat szervezni, valamint sokféle embert megismerhettek munkátok során, fejleszthetitek szociológiai tudásotokat/ismereteiteket. Tapasztalt jogászoktól, szociológusoktól és szociális munkásoktól tanulhattok ezeknek a feladatoknak a lebonyolításáról. Ilyen program lesz például a 2016. március 23-24-25.-án tartandó Egészségnapok szintén a Hős utcában.
A műhelyre e-mailben (tapasztalatszerzomuhely@gmail.com) tudtok jelentkezni március 11-ig. Munkára fel! Segítsetek embertársaitoknak!

Március 16-án 18 órakor részt vehettek egy bemutató előadáson is a Lágymányosi Campus Északi épületének -1.49-es termében (a Szakkollégium irodája) az ELTE TáTK szervezésében, amelyen minden információt megkaptok a műhellyel és az önkéntes munkával kapcsolatban.
Bővebb információk az előadás Facebook eseményénél, illetve a TáTK honlapján.

Forrás: www.elte.hu, tatk.elte.hu
Kép: angelusz.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]