Palkovics László veszi át Czunyiné Bertalan Judit feladatait

Távozik Czunyiné Bertalan Judit a köznevelési államtitkári posztjáról, feladatkörét pedig Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár veszi át. Czunyiné digitális tartalomfejlesztésért felel majd kormánybiztosként.

Palkovics László 2014-től mint felsőoktatásért felelős államtitkár dolgozik, de korábban egyetemi tanár és menedzser is volt. Balog Zoltán bejelentése szerint, már a köznevelési kerekasztal keddi alakuló ülését is Palkovics vezeti majd.

A miniszter elmondta, hogy a 2012-ben a köznevelés megújítása területén elindított folyamat első szakasza lezárult; elkészült az új nemzeti alaptanterv és fontos eredmény az életpálya is. Kifejtette, hogy a konzultációkon megfogalmazott javaslatokat és kritikákat megvizsgálják. A legégetőbb problémák között a gyermekek terhelését, a tudásanyag mennyiségét, a szervezeti problémákat és pedagógusok munkaterhét említette.

A keddi kerekasztalon ezekről a kérdésekről is beszélni fognak. A meghívottak között szerepel a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet, az Eszterházy Károly Főiskola, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Országos Köznevelési Tanács, a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Nemzeti Pedagógus Kar, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottság, a Magyar Művészeti Akadémia, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.

Balog Zoltán azt is elmondta, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átalakulására lehet számítani. Igyekeznek csökkenteni a bürokratikus terheket.

Forrás: index.hu; www.kormany.hu
Fotó: index.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]