Az ELTE a legzöldebb egyetemek listáján

Zöldek vagyunk! Több magyar egyetem is fenn van azon a nemzetközi a listán, ami a legzöldebb egyetemeket rangsorolja. Egyetemünk erős középmezőnyben végzett a zöld intézmények között.

Négyszázhét egyetemet rangsorolt az Universitas Indonesia GreenMetric Ranking nevű projektje az alapján, hogy az intézmények campusán mekkora zöld területek találhatóak, mennyire törekszenek a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, van-e szelektív hulladékgyűjtés, víztakarékos berendezések és bármilyen egyéb olyan intézkedés, amely környezettudatos hozzáállást tükröz. A GreenMetric program hat éve jött létre, a fenntartható környezeti fejlődés elősegítésére és támogatására.

A Szegedi Tudományegyetem legjobb magyarként a 29. helyet érte el, míg a Debreceni Egyetem a 182. lett. De nem kell megijedni, itt vagyunk mi is! Az ELTE a 281. helyen végzett, úgyhogy van még hová zöldülni, de már az is nagy eredmény, hogy egyetemünk szerepel a listán. Helyet kapott még a rangsorban a Miskolci Egyetem a 288., a Budapesti Corvinus Egyetem a 349., és az Óbudai Egyetem pedig a 363.helyen.

A legzöldebb egyetem a világon a lista szerint a brit University of Nottingham
, az első tizenegy helyre csak angolszász intézmények kerültek be. A képen a világ legzöldebb campusát csodálhatjátok meg. Ha pedig kíváncsiak vagytok a teljes listára, akkor IDE kattintsatok!

forrás: eduline.hu, greenmetric.ui.ac.id

kép: themsag.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]