Holnapig lehet jelentkezni keresztféléves képzésekre

Aki még az utolsó pillanatban is hezitálna, annak már nincs sok ideje véglegesítenie a jelentkezését: legkésőbb november 15. (vasárnap) éjfélig lehet jelentkezni a 2016 februárjában induló felsőoktatási képzésekre. Ne felejtsétek el ezt a határidőt, mivel, ha lecsúsztok róla, akkor bukjátok a felvételit.

Keresztféléves jelentkezés esetében november 15-ig kell véglegesíteni a jelentkezéseteket az e-felvételi rendszerében, hitelesíteni még november 23-ig tudtok. Ezt az ügyfélkapun keresztül tehetitek meg, vagy az e-felvételiről kinyomtatott és aláírt hitelesítő papír postára adásával. Melyet erre a címre kell elküldenetek: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf.: 220.

A jelentkezés véglegesítése előtt tanácsolt áttekinteni a felvételi szabályait tartalmazó Felvételi tájékoztatót. A meghirdetett képzéseket az Egyetemek, főiskolák menüpontban, illetve a Szakkereső segítségével böngészhetitek.

A keresztféléves ponthatárokat várhatóan 2016. január 20-án hozzák nyilvánosságra. Viszont aki februárban szeretné megkezdeni tanulmányait, annak azzal kell számolnia, hogy csak önköltséges formában indulnak alapképzések, nem hirdettek meg állami ösztöndíjas helyeket. Mesterszakra ugyanakkor jelentkezhettek állami ösztöndíjas helyre is.

Forrás: Eduline

Kép: agroinform.com

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]