Egyesül a Neptun és az ETR

Magyarországon jelenleg két nagy tanulmányi rendszer van forgalomban a felsőoktatási intézmények számára: a Neptun, illetve az Egységes Tanulmányi Rendszer, ismertebb nevén ETR. A két rendszert üzemeltető informatikai cégek közös állásfoglalása szerint hamarosan egybeolvasztják a két tanulmányi rendszert.

A változások az SDA Informatikai Zrt. és a Dexter Informatikai és Tanácsadó Kft. közötti kétéves egyeztetési folyamat után válnak lehetővé. Az MTI-hez kedden érkezett be az a tájékoztató, mely szerint az érintett informatikai cégek egységesíteni kívánják a tanulmányi rendszereket, egységes oktatási infrastruktúrát létrehozva így. Az eddig egymás mellett futó fejlesztések is egységesülnének, melyek magukba foglalnák az eddig használt Neptun és ETR előnyeit, hogy a felsőoktatási intézmények oktatói és hallgatói országosan magasabb színvonalú, átjárhatóbb és áttekinthetőbb szolgáltatásokat kaphassanak. Továbbá ezentúl olyan új funkciók bevezetése is tervben van, mint a tananyagszerkesztő- és lejátszórendszer és az ezt is támogató kooperációs rendszerek.

Az összevonás nem csak az oktatást, tanulást, a tanulmányi és pénzügyek intézését tenni könnyebbé, hanem egyúttal költségtakarékosabb fenntartást és fejlesztést tenne lehetővé az intézményeknek.

Forrás: mti.hu

Kép forrása: link

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]