Leégett a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka

Csütörtök reggel 5 órakor tűz ütött ki a Testnevelési Egyetem kampuszán lévő atlétikai csarnokban. 72 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, de sajnálatos módon nem jártak sikerrel, az épület menthetetlenné vált. A keletkezett kárt 3 milliárd forintra becsülik. Az intézmény vezetése jelenleg is dolgozik az órarend átalakításán és az órák szétosztásán más intézményekbe. A tűz okozója a hibás fűtési rendszer lehetett.

A csütörtöki tűz során a Testnevelési Egyetem sportcsarnokának egyik fala kidőlt, a teteje beomlott. A szomszédos irodaházra is átterjedtek a lángok, annak homlokfalában is kárt okozva. A romok első vizsgálata alapján arra következtetnek, hogy a tetőfűtés meghibásodása okozhatta a katasztrófát.

A 3 ezer négyzetméter alapterületű sportlétesítmény leégése miatt keletkezett kárt 3 milliárd forintra becsülik. Az eduline értesülései szerint csütörtökre Mocsai Lajos rektor úr szünetet rendelt el, és elkezdték az órák megtartására vonatkozó munkálatokat. A XII. kerület önkormányzata felajánlotta, hogy a MOM sportcsarnokában délelőttönként megtarthatják az elmaradt órákat.

Forrás: index.hu
Kép: eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]