Mozogni Boldogság!

Ezzel a mottóval rendezte meg az ELTE Aerobic idei fitnesznapját a Budapesti Egyetemi Atlétikai Clubban, október 15-én 17 órától. A délután folyamán 6 különböző aerobic órát próbálhattak ki a mozogni vágyó – elsősorban – hölgyek. Egy merőben új sporteszköz kipróbálására is lehetőség volt előzetes regisztráció alapján. Ez már a fiúk körében is kelendőbb volt, akik végül a következő két órán is lelkesen részt vettek. A legkitartóbbak pedig BEAC-os és Herbalife-os ajándékokkal távozhattak az eseményt lezáró tombolahúzás után.

De hogy mi fán is terem az aerobic? Az aerobicot elsősorban nők számára fejlesztették ki, de mára már férfiak is látogatják az edzéseket, így az erősebb nem képviselőinek sem kell félniük, hogy kinézik őket. A fő izomcsoportokat megmozgató, erőt és állóképességet növelő tréningeken a bemelegítést követően az egész testre kiterjedő, intenzív testmozgás a jellemző, aminek a célja a vérkeringés és az oxigénfelvétel fokozása.

Mindenekelőtt egy alapos bemelegítésben lehetett része annak, aki délután ötre a BEAC csarnokába érkezett. Ezután sorra következtek a jobbnál jobb, erőteljesen megmozgató órák és a különböző csapatok bemutatói. Elsőként alakformáló és zsírégető aerobicot, valamint dinamikus jógát tartottak az ELTE Aerobic vidám, energikus edzői, amelyek után jazztánc, illetve hastánc bemutatót tekinthettünk meg pihenésképpen.

A fitnesznap második felében egy új sporteszközt, a Gymsticket próbálhatták ki a vállalkozó kedvűek, amely tulajdonképpen a bot és a gumikötél kombinációja. Az órát Lukácsi Bernadett, a Fitness Company Aerobic edzője vezette. Ezt az ELTE cheerleading csapatának elképesztő akrobatikus bemutatója követte különböző dobásokkal és emelésekkel, majd egy jó kis kondi órával és egy party hangulatú zumbával, illetve tombolahúzással zártuk a napot.

Forrás: beac.hu
Kép: ELTE AEROBIC Facebook oldala

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]