Mesterszakon alapfeltétel lesz a nyelvvizsga

Jövőre már nem lehet bekerülni osztott mesterszakos képzésre legalább egy komplex általános nyelvi középfokú nyelvvizsga nélkül, ez kivétel nélkül minden mesterképzés alapfeltétele lesz 2016-tól.

A legtöbb mesterképzés esetén eddig is szerepelt a bemeneti követelmények között a komplex középfokú nyelvvizsga megléte, ez azonban a következő évtől már mindenhol így lesz. A rendelet szerint a 2016 szeptemberében induló mesterképzések esetében kell először alkalmazni ezt a szabályt, ezért a februári jelentkezéskor már érdemes figyelmet fordítani erre is.

A nyelvvizsga egyre hangsúlyosabb szerepet kap a magyar felsőoktatásban, egy tervezet szerint 2020-tól már alapképzésre is csak ezzel lehet jelentkezni.

A nyelvvizsgák hiánya általános probléma a felsőoktatásban, sokan a nyelvvizsga miatt csúsztak ki az oklevélszerzési határidőből. Az állam idén is hirdetett meg ingyenes diplomamentő programot a probléma megoldásaként, amelynek jelentkezési határideje november 15. (Bővebben itt olvashattok erről.)

Forrás: eduline.hu

Kép forrása: lifehack.org

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]