Karöltve az ELTE és a FSZEK

Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) főigazgatója és Kiszl Péter, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Könyvtár- és Információtudományi Intézetének (ELTE BTK KITI) intézetigazgatója augusztus 27-én szakmai együttműködést írt alá, melynek célja a FSZEK közkönyvtári és szakkönyvtári tevékenységének, azaz a könyvtárosképzésben tanultak gyakorlati alkalmazásának bemutatása, valamint az ELTE BTK KITI hallgatói tapasztalatszerzésének és munkaerőpiaci bekapcsolódásának elősegítése. Nem utolsó sorban pedig, a szakmai utánpótlás biztosítása a FSZEK számára.

Az egyezmény nem csak a szakmai gyakorlatokra terjed ki, hanem a tudományos rendezvények kezdeményezésében és szervezésében való kooperációra, szemináriumi és tudományos diákköri (TDK) dolgozatok, szakdolgozatok, doktori (PhD) disszertációk, valamint publikációk elkészítésének intézményi forrás- és szakértői támogatására, közös kutatások és szakmai projektek lebonyolítására is.

Az ELTE Könyvtár- és Információtudományi Intézete a nemrég megállapodott a KSH Könyvtárral és a Magyar Olvasástársasággal is.

Forrás: elte

Kép: www.linkedin.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]