Rajtunk múlhat oktatóink fizetése?

Most, hogy közeledik a vizsgaidőszak vége, ideje kitölteni az OMHV-t! Eddig főleg a hallgatók jártak jól vele, de mint azt a Magyar Nemzet megírta, a HÖOK azt szeretné, ha a diákság véleménye hatással lenne az oktatók fizetésére, jutalmazására is.

A Műegyetem egyes karainál már ez bevett szokás, azonban a legtöbb egyetemen a hallgatók vagy nem töltik ki a kérdőíveket, vagy nincs különösebb következménye az értékeléseknek. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának kutatásából tehát kiderül, hogy egyetemenként teljesen eltérő az oktatói munka értékelése, így merült fel az egységesítés igénye.

A HÖOK azt szeretné, ha az OMHV-knak kellő súlyuk és következményük lenne, ami akár az oktatók béremelésében, munkahelyi előrehaladásukban mutatkozhatna meg. Javasolták az év oktatója díj odaítélését, és hogy az értékelések legalább tanszéki szinten legyenek nyilvánosak. A HÖOK célja ezzel az, hogy a hallgatók ennek megfelelően választhassanak kurzusokat, s hogy a lehető legmagasabb színvonalon adják át nekik a tananyagot.

A Magyar Nemzet szerint a tanárok feltételekkel, de támogatják, hogy a munkájuk értékelésekor fontos szempontként vegyék figyelembe a hallgatók elégedettségét.

forrás: eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]