Diplomamentés ingyenes nyelvtanulással

A legkésőbb idén záróvizsgázó, de nyelvvizsgával még nem rendelkező hallgatóknak fontos információ: december 31-ig lehet jelentkezni ingyenes nyelvi kurzusokra.

Húsz százalék körül van azoknak a hallgatóknak az aránya, akik azért nem kapják meg diplomájukat a záróvizsga után, mert nincsen nyelvvizsgájuk – és sokuk nem is változtatna ezen. A Diplomamentő program azoknak nyújt segítséget, akik megszerezték az abszolutóriumot, sikeres államvizsgát tettek, de a nyelvvizsgájuk hiányzik a diplomához. A programban való részvétel további feltétele, hogy a jelentkező ne álljon hallgatói jogviszonyban egyetlen felsőoktatási intézménnyel sem.

Az ingyenes tanfolyamok 240 és 360 órásak, heti 6-20 óra elfoglaltságot jelentenek. Fontos tudni, hogy teljesen kezdő nyelvtanfolyamok nem indulnak, de mivel a mostani képzések hosszabbak, mint az eddigiek, ezért az alapfokot alulról súroló nyelvtudással is lehet jelentkezni – a nyelvtudás mértékét a jelentkezés utáni (ingyenes) szintfelmérő ellenőrzi. Választható nyelvek az angol, a német és a francia.

A résztvevők kötelesek legkésőbb 2016. december 31-ig legalább B2-es szintű nyelvvizsgát tenni. Ha az nem sikerül, a képzési díj felét vissza kell fizetni, ha pedig valaki (neki felróható okból) a kézpést sem fejezi be, akkor a teljes összeget kell kifizetnie.

Ha valaki esetleg már rendelkezik a komplex nyelvvizsga egyik felével, tehát ha már szerzett vagy írásbeli, vagy szóbeli B2 szintű bizonyítványt, akkor is jelentkezhet a programra.

A regisztrált álláskeresők további kedvezményekben részesülhetnek: a tanfolyam mellett az első nyelvvizsgadíjuk is támogatott, valamint a képzés helye és lakóhelye (tartózkodási helye) között 90%-os utazási kedvezményre jogosult.

A tervek szerint minden megye nagyobb városaiban indulnak nyelvtanfolyamok, ezeket az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. oldalán láthatjuk a regisztráció után.

Pályázati felhívás itt.

Forrás: eduline.hu

Kép: budapest.katedra.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]