A Nyugat irodalmának nemzetközi kapcsolatai: Hallgatói konferenciát rendeznek az ELTE BTK-n

A hónap végén, 2015. május 31-én jár le a jelentkezési határidő az ELTE BTK Magyar Intézetek Képviseletének szervezésében megvalósuló hallgatói konferenciára. Jelentkezni egy húsz perces előadás 4000 leütés terjedelmű absztraktjával lehet a cikk végén található hivatkozáson.

A 2015 őszére tervezett egynapos hallgatói konferenciára a szervezők a Nyugat, illetve a korabeli irodalom nemzetközi kapcsolataihoz, egyes szerzők munkásságához (pl. Ady és Párizs), vagy akár egyes szerzők külföldi recepciótörténetéhez (pl. Babits Mihály angolul/németül/franciául), továbbá a kor jelentős, a Nyugathoz szorosan nem kapcsolódó szerzőivel (József Attila, Kassák Lajos stb.) foglalkozó előadásokat várnak. Viszont nem csak irodalomtörténeti konferenciát terveznek, jelentkezhettek művészettörténeti, filozófiai, filmelméleti (vagy egyéb, a tárgyhoz kapcsolódó) előadásokkal is. Az absztraktok formai követelményeiről a cikk végén hivatkozott részletes felhívásából tájékozódhattok.

Az esemény tudományos színvonalát a ELTE BTK Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszék oktatói biztosítják, ugyanis ők véleményezik majd a beküldött absztraktokat június folyamán. A meghívott előadók személyét egyelőre titok övezi, de a szervezők elmondása szerint a modern magyar irodalom kutatását meghatározó személyeket kértek fel erre a feladatra.

Az 2015. október 16-ra tervezett konferenciára beválogatott hallgatói előadókat a szervezők várhatóan júniusban értesítik majd, így az előadóknak több hónapjuk marad az alapos felkészülésre. A szervezők emellett kiemelik, hogy a konferencia legkiemelkedőbb előadásainak írott változatát az Irodalomismeret című folyóiratban publikálhatják.

Reméljük, hogy ti is érdeklődéssel fordultok a konferencia felé, sőt, a jelentkezést is fontolgatjátok. További részletekért látogassatok el az alábbi címek valamelyikére:

Facebook: https://www.facebook.com/events/757387947702419/

A részletes felhívást itt olvashatjátok: http://btkhok.elte.hu/wp-content/uploads/Kesz_konf_felhivas1.pdf

Jelentkezni a szükséges adatok megadása, illetve az absztrakt feltöltése után itt tudtok: http://btkhok.elte.hu/index.php/a-nyugat-irodalmanak-nemzetkozi-kapcsolatai-jelentkezes/

UPDATE: A jelentkezés határidejét módosították, június 16-ig várják az absztraktokat.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]