2016-tól tovább szigorodnak a felvételi követelmények

2016-ban tovább emelkedik a minimumponthatár, és már csak azok kerülhetnek be osztott mesterképzésre, akiknek van legalább egy komplex, középfokú nyelvvizsgájuk.

Minden mesterszakon felvételi követelmény lesz 2016-tól egy komplex, középfokú (B2) általános nyelvvizsga letétele. Bár több mesterképzésen eddig is kötelező volt a nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatása, a jövő évtől kezdve azonban ez kivétel nélkül mindenkire vonatkozik majd – 2020-tól pedig már az alap- és osztatlan szakokra sem lehet majd bekerülni nyelvvizsga nélkül. 

2016-ban a minimumponthatár is tovább emelkedik: az alap- és osztatlan képzésre jelentkezőknek minimum 300, a felsőoktatási szakképzésre jelentkezőknek legalább 260 pontot kell elérniük, különben egyetlen szakra, állami ösztöndíjas és önköltséges képzésre sem kerülhetnek be. A 300-ba bele lehet számolni az emelt szintű érettségiért, a nyelvvizsgaért és az OKJ-s szakképesítésért kapható többletpontokat, a 260-ba azonban csak az emelt szintűért járó pluszpontok számítanak bele. Az osztott mesterképzéseken továbbra is 100 pontból ötvenet kell majd elérni a bekerülés lehetőségének megnyílásához.

 

Forrás: eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]