Ösztöndíj lehetőségek külföldi képzésekhez!

Külföldi teljes és részképzésre, doktori képzésre, tanulmányútra és nyári egyetemre pályázhattok azokba az országokba, amelyekkel erről Magyarország szerződést kötött.

Az államközi ösztöndíjak segítségével Csehországba doktori képzésre és nyelvi részképzésre, Horvátországba doktori képzésre, nyelvi és hagyományos részképzésre, illetve nemzetiségieknek szóló ösztöndíjakra pályázhattok. De akár Albániába, Bulgáriába, Észtországba, Iránba, Lengyelországba, Lettországba, Litvániába, Romániába, Szlovákiába és Vietnamba is eljuthattok.

A pályázás feltétele a magyar állampolgárság, illetve a letelepedési engedély. A BA-, illetve MA-képzés alatt egy-egy alkalommal van lehetőség kiutazásra. Csak aktív féléves, nappali tagozatos hallgatók pályázhatnak. A fogadó intézményeket általában a pályázónak kell megkeresnie. Elsődlegesen az állami ösztöndíjas képzésben való részvételt támogatják, de egy konkrét összeghatárig a költségtérítéses képzésben való részvételt is segítik.

Az elnyerhető összeg országonként változó. A pályázathoz – amelyet online és postai úton is be kell nyújtani – többek között csatolnotok kell egy szakmai életrajzot, ajánlásokat, munkatervet, a diploma és a nyelvvizsga-bizonyítvány fénymásolatát. A képzési idő letelte után pedig beszámolót kell készítenetek.

A részleteket itt olvashatjátok, az ösztöndíjak listáját pedig itt.

Forrás: eduline.hu

Kép: hu.123rf.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]