Figyelem, figyelem! Változnak a menetrendek

Nem mindegy, hogy mi módon sikerül megérkezni a karácsonyi vacsorára, de az sem, hogy a szilveszteri bulit követően hol és hogyan ébred az ember, amikor haza kell jutnia. Fontos MÁV, Volán és BKK információkat olvashattok.

Képünk valóban csak illusztráció, az itt látható időjárás előrejelzés szerint ezen a karácsonyon is inkább locsolkodni kéne.

A MÁV-Start közleménye szerint szerdán a szombati, 25-étől 27-éig pedig az ünnepnapi menetrend lesz érvényben. December 31-én szintén a pénteki, január elsején pedig a szombati menetrend szerint közlekednek a vonatok. Bővebb információt a MÁV menetrendjének változásairól itt olvashattok. Ami viszont csak az utazók számára jó hír: nincs hó, emiatt tehát nem lesznek több órás késések (igaz, ha süt a nap és kék az ég, az is tönkre vághatja ezt a kifinomult rendszert).

A Volánbusz járatai 24-én a szabadnapi, 25-26-27-én pedig a munkaszüneti napi menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek. December 31-én a Volánbusz járatai a hét utolsó tanítási szünetes munkanapja szerint járnak, január 1-2-3-án pedig a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben. A hóhiány itt egész biztosan jól jött.

A Budapesti Közlekedési Központ járatai 24-én délután négy óráig a szombati ütemben indulnak. December 24-én délután 4 óra után az éjszakai járatok viszik az utasokat (igazi party hangulat). Csütörtökön a munkaszüneti napi, pénteken az ünnepnapi közlekedési rendben közlekednek a járatok, egyes, bevásárlóközpontokat is kiszolgáló buszok viszont nem indulnak el, helyettük pótlójárat közlekedik.

Ami pedig a szilveszteri bulizókat illeti: December 31-én nap közben az év végi menetrend lép életbe, Szilveszter éjjel számos éjszakai busz két-háromszor sűrűbben jár, és egész éjjel közlekedik a 4-es villamos is a Nagykörúton. Azon a fáradt január elsején a vasárnapi menetrend szerint járnak majd a BKK járatai.

 

forrás: eduline.hu

kép: hvg.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]