Új vasúti menetrend, gyorsabb közelekedés

A MÁV december 14-től új menetrendet léptet életbe, amellyel, többek között, a hétvégente hazautazó diákoknak is kíván kedvezni.

Az új menetrend elsősorban a keleti országrész utasainak hoz újítást: Budapest és Sátoraljaújhely között, mintegy 25 perccel rövidebb lesz a menetidő, ugyanis a Hosszúlépés nevű gyorsvonat Kőbánya-Kispest és Mezőkövesd között nem áll meg. A MÁV korábban már indított közvetlen vonatot Debrecen és Budapest között. Ezentúl a Zajtáról induló Hétmérföldes sebesvonat megállás nélkül fog közlekedni Debrecen és a főváros között, ezzel mentesítve a tiszántúli közlekedés forgalmát.

Sűrítik a járatokat Sárbogárd és Székesfehérvár között, Szeged és Budapest között még több Intercity vonatot indítanak, az Arrabona IC pedig meghosszabbított útvonalon, Hegyeshalomig közlekedik. Emellett félórával csökken a menetrend a Baja-Budapest vonalon is.

Akik Bécsbe szeretnének utazni, azoknak sem kell már Budapestig eljönniük, az új menetrenddel ugyanis két új bécsi útvonal indul. Debrecenből a Hortobágy Eurocity vonat 5:26-os indulással közvetlenül közlekedik az osztrák fővárosba, és mindössze Ferihegyen, Kőbánya-Kispesten és Kelenföldön áll meg. Kecskemét és Cegléd érintésével is lehetőség lesz eljutni Bécsbe, az Avala Eurocity vonat belgrádi indulással biztosítja a délkeleti országrész lakóinak a közvetlen utazást. Az új bécsi útvonalakkal kedvezményes ajánlatokat is kínál az utasoknak a MÁV.

Bővebb információ a MÁV honlapján érhető el.

(Forrás: index.hu, mav-start.hu)

(Kép: vaci-naplo.hu)

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]