IVSZ: előtérbe kell helyezni a digitális oktatást

“Az internet ismerete és a digitális tudás alapvető záloga Magyarország gazdasági versenyképességének” – mondta az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének elnöke (IVSZ) Laufer Tamás.

December 19-én Budapesten, egy sajtótájékoztatón fogalmazták meg az alábbi tételeket, amelyek az elmúlt hónapok után vegyes érzelmeket válthatnak ki a hallgatókból. Mielőtt ismertetnénk az IVSZ elnökének szavait szükséges kijelenteni, hogy “az internetadó halott és soha nem fog feltámadni”. Ezt Deutsch Tamás, néppárti európai parlamenti képviselő a nemzeti konzultáció előkészítéséről szóló péntek délelőtti egyeztetést követően a sajtótájékoztatón mondta el, kiegészítve azzal, hogy nincs a kormánynak újabb elképzelése az internetadóra vonatkozóan.

“Az internet ismerete és a digitális eszközök helyes és széleskörű használata alapelvárás a munkavállalókkal szemben, hozzájárul a munkahelyek számának növeléséhez, a gazdasági eredmények javulásához. Az adóhatóságok digitális platformon kommunikálnak a vállalatokkal, a diákok iskolai felvételeinek 99 százaléka szintén elektronikus úton történik” – jelentette ki Laufer Tamás.

A nemzeti konzultáció előkészítését megelőző egyeztetésen négy alappillért vázoltak fel: a digitális oktatás mellett kiemelték a lakosság egészét megillető internet hozzáférés fontosságát, kimondták, hogy az internet alapvető infrastruktúra és szolgáltatás, amelynek kiépítése és használata alanyi jogon illeti meg a társadalmat.

A 2015. március és április közepe közötti időszakban ugyanis nemzeti digitális konzultációra kerül majd sor. Természetesen ez is digitális platformon zajlik majd, magánszemélyek és vállalatok egyaránt kitölthetik a konzultáció honlapjára (internetkon.hu) feltöltött kérdőívet. Deutsch Tamás javasolta a kormánynak, hogy a 14. életévet betöltött fiatalkorúak is válaszolhassanak.

 

forrás: edupress.hu

kép: epresso.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]