Nemzetközi rangsor: 15. az ELTE a QS-listán

A kelet-európai és közép-ázsiai egyetemek legfrissebb QS-rangsorában a magyar intézmények közül az ELTE érte el a legelőkelőbb helyezést.

Újabb biztató eredmény Egyetemünk számára! A frissen megjelent a Quacquarelli Symonds (QS) kelet-európai és közép-ázsiai egyetemekről és főiskolákról készített rangsorában az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 15. helyen végzett, ezzel megelőzve a többi magyar felsőoktatási intézményt. A rangsor első helyezéseit az orosz és cseh intézmények szerezték meg: az élen az orosz Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetemet találjuk, a második a prágai Károly Egyetem, a harmadik az ugyancsak orosz Novoszibirszki Állami Egyetem, a negyedik a Varsói Egyetem, az ötödik pedig megosztva az észt Tartui Egyetem és a prágai Cseh Műszaki Egyetem végzett a felmérés készítői szerint.

Hazánkból hat intézmény került fel a listára. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 15. helyet szerezte meg. Minket követően a Szegedi Tudományegyetem a 22., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 24., a Debreceni Egyetem a 25., a Budapesti Corvinus Egyetem a 42. helyre került.

A teljes lista IDE kattintva érthető el.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]