Segítségre szorul a Radnóti Gimnázium!

Sürgős felújításra szorul a ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium épülete, megmentéséhez állami segítségre van szükség.

Az intézmény vezetősége, Mezey Barna az ELTE rektora, Molnár Katalin, az iskola igazgatója és Zoboki Gábor építész, volt diák összefogásra hívja azokat, akik valamilyen módon kötődnek a szellemi műhelyhez. A november 26-ai est fő célja felhívni az állami vezetők figyelmét a problémára. Az est fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

A Radnóti Magyarország harmadik legjobb gimnáziuma, olyan személyiségek végeztek itt, mint Sebestyén Márta és Szalóki Ágnes népdalénekes, Perényi Miklós csellista, Paczolay Péter jogtudós és Valló Péter rendező.

Az épületet Lajta Béla tervezte, halála után az építés vezetését egykori tanítványa Kozma Lajos vette át. Az épület jelenleg sürgős felújításra szorul: Zoboki Gábor építész, az iskola egykori tanulója már el is készítette a terveket. A felújítást minél hamarabb el kell kezdeni. Az ELTE a veszélytelenítést tudja finanszírozni, az iskola alapítványa pedig téglajegyek kibocsátásával gyűjt. Emellett szükség van állami segítségre is, ezért hívták meg az estre volt diákjaikat és a magyar szellemi élet fontos személyiségeit. A november 26-ai esten az iskola alapkőletételének századik és Radnóti Miklós halálának hetvenedik évfordulójára emlékeznek.

Forrás: mno.hu

Kép: www.bolyaiverseny.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]