Szökik a pénz..

..ha nem követitek figyelmesen a Magyar Államkincstár naprakész közleményeit, hiszen most igen fontos határidő közeledik október 15-én anyagi szempontból a családoknak. Kistestvérrel rendelkezők, eljött a ti időtök!

A Magyar Államkincstár új határozatot hozott a családi pótlék megítélésének szempontjából, amely folyamatban ezáltal az idősebb, egyetemen vagy főiskolán tanuló testvéreknek is hozzá kell járulniuk. Fiatal testvéreik szempontjából fontos ez, hiszen ahogy eddig is, felsőoktatási intézményben folyó oktatásban részesülő hallgatókra, legyenek bármilyen korúak is, nem jár; tanulmányaikban előrébb lévő – gimnazista vagy általános iskolás – gyermekekre azonban igen. Nagy családban élőknél ugyanis lényeges segítséget tud nyújtani ez az összeg, amikor már minden gyermek tanulókorú. Az új módosítás szerint pedig most minden arra jogosult fiatalabb testvér kap ugyan csak támogatást, azonban a pótlék összegének megszabásánál számításba veszik a felsőoktatásban tanuló testvéreket is. Így például egy háromgyermekes családban, ahol a legidősebbik poronty már egyetemista, a másik kettő tanulóra a háromgyermekeseknek járó összeget szabják ki.

Mindehhez a Ti teendőtök most annyi, hogy aktuális hallgatói jogviszony igazolásotokat bemutassátok az Államkincstárnak elküldve október 15-éig bezárólag. (A tanulói jogviszonyok estében pedig szeptember 30-áig lehet cselekedni.) Ha rendelkeztek a fent leírtak szerinti kistestvérrel vagy -testvérekkel, akkor járjatok sikerrel! A pontos leírást a Magyar Államkincstár honlapján olvashatjátok.

 

Forrás: Eduline

Kép: igyvaltozunk.blog.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]