Neves egyetemi világrangsoron az ELTE!

Nem is akármilyen helyen, azon az ötszáz férőhelyes listán, amelyet Kínában állítottak össze, s amely a világszerte ismert nagy egyetemeket szerepelteti soraiban.

A Jiao Tong Egyetem Shanghaiban ismét megalkotta immáron tizenkettedszer – vagyis 2003 óta évente – azt a rangsort, ahol a világ egyetemeit állítják minőségi sorrendbe.  A legjobb egyetemeket felsorakoztató Academic Ranking of World Universities (ARWU) – ahogy hívják magát a dokumentumot/írást – mindig első helyen szerepelteti az USA nagy és nevezetes Harward University-jét. Idén ezt követte dobogós helyeken a Stanford és a Massachusetts  Institute of  Technology (MIT).

Világszínvonalban az első ötszáz dobogós között pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem is szerepelt, méghozzá igen szép helyen, ha azt is figyelembe vesszük, milyen apró országunk. Egyetemünk a 301-400. helyen végzett idén olyan egyetemekkel többek között ebben a kategóriában, mint a Chiba illetve a Hiroshima Egyetem Japánból, a Georgetown az USA-ból vagy a hannoveri orvosi egyetem Németországból. A Szegedi Tudományegyetem a következő kategóriában, 401-500. helyen végzett, ami szintén szép eredmény.

A teljes listát itt tekinthetitek meg. A jövőre nézve pedig reméljük ugyanilyen és még dicsőbb eredményeket hozunk egyetemeinkkel a világ élvonalában!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]