Pótfelvételi – 2014

Aki szerencsétlenül lecsúszott az idei felvételi határidejéről vagy akinek nem sikerült bejutnia egyetlen áhított szakra sem, annak sem kell most búsulnia, hiszen van még lehetőség bekerülni idén a felsőoktatásba a pótfelvételi keretein belül.

Meghozták az idei pótfelvételi határidejét, amely augusztus 12. lett. Eddig adhatjátok be jelentkezéseteket a kívánt felsőoktatási szakra, ezúttal ugyanis már csak egyetlen hely jelölhető meg. Nem meglepően elektronikusan tehetitek ezt meg az “e-felvételi” felületén, azonban megjegyzendő, hogy itt csak is így lehetséges a dokumentumok beadása, levélformában nem. A meghirdetett szakok tekintetében pedig meg kell említeni a második fontos tényezőt: ilyenkor többnyire már csak fizetős/önköltséges szakokat hirdetnek meg.

A szükséges papírok elektronikus leadása után augusztus 13-án történik meg a hitelesítés. Ezután pedig augusztus 28-án jön el a várva várt nap, amikor fény derül a pótfelvételi ponthatárokra és a végső esély eredményére a felvételizők tekintetében.

Ezúton is sok sikert kívánunk minden pótfelvételizőnek!

 

Forrás és kép: eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]