Lezárult a felsőéves kollégiumi felvételi!

A tegnapi nap folyamán, azaz május 12-én, hétfőn minden felsőévest értesítettek az EKIF-ben megadott e-mail címén a 2014/2015-ös tanévre vonatkozó kollégiumi felvételi eredményéről.

Idén a felsőéves hallgatóknak az eddig megszokottakhoz képest jóval korábban kellett beadni igényüket a jövő évi kollégiumi helyre vonatkozóan. A pályázat április 7-én kezdődött és április 23-án zárult le, eddig kellett összegyűjteni és leadni a szükséges papírokat (önkormányzati igazolás, jövedelemigazolások, tanuló testvér iskolalátogatási papírja vagy jogviszony igazolása stb.). Akinek valamiért mégsem sikerült összeszedni mindent az említett napig és hiányosan adta le pályázatát, az szerencsére még 28-áig pótolhatta a hiányt.

Ezek után rögtön 29-én elbírálták az összes leadott jelentkezést, s meghúzták a ponthatárt: ez idén 25 pont lett. A határozatokat technikai okok miatt a tervezettől egy hét csúszással csak május 12-én sikerült kiküldeni. Mindenki az EKIF-ben megadott e-mail címére kapott levelet, azonban érkezési hiba esetén az EKIF-ben (http://www.kollegium.elte.hu) is bármikor megtekinthetők az eredmények.

Ha nem vettek fel egyik kollégiumba sem és nem értesz egyet a határozattal, ugyanitt az EKIF-ben fellebbezhetsz a “Felvételi” menü “Jelentkezés” fülére kattintva, ahol az elutasított pályázatodnál a “Megtekintés”-re menve végül megtalálod a “Fellebbezés” pontot. Ennek a folyamatnak során a már leadott papírjaid elbírálásának jogossága lesz felülvizsgálva. A fellebbezésekről várhatóan július elejéig döntést hoz a Hallgatói Jogorvoslati Bizottság. Akinek így sem sikerül bejutni az áhított helyre, az várólistára jelentkezhet augusztus elejétől, ahonnan a felszabaduló férőhelyekre való bejutás folyamatos.

Ha meggondoltad magad és mégsem költöznél be, ezt mindenképpen jelezd július 31-ig a seifert@kollegium.elte.hu címen. Fontos tudnod, hogy ha így döntesz, fél évig nem jelentkezhetsz ELTE kollégiumba és az első két hónap kollégiumi díját meg kell fizetned.

További információkért olvasd el a kiküldött e-mailt, illetve látogass el a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat oldalára!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]