Jelentkezz mentornak!

A HÖOK Mentorprogram országosan felvételt hirdet kortárssegítői, mentori feladatok ellátására a 2014/2015-ös tanévre.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott esélyegyenlőségi program, a HÖOK Mentorprogram az elsőéves hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat segíti a felsőoktatásban mentorain keresztül.

A mentor olyan  – azonos intézményben és szakterületen tanuló – felsőbb éves, aki segíti a rábízott hallgatók intézményi beilleszkedését: tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, informál az aktuális pályázatokról, hallgatói juttatásokról, és ösztöndíjakról. A mentorok legfontosabb feladata, hogy felkészítsék a mentorált hallgatókat segítség nélküli egyetemi életre. A mentorok egy teljes tanévre (10 hónapra) válallják tevékenységüket, melynek körében megbízásuk idején folyamatosan kapcsolatot tartanak a mentoráltjukkal, régió illetve intézményi koordinátorukkal, továbbá a munkájukhoz tartozó adminisztrációs feladatokat maradéktalanul teljesítik, munkájukról írásbeli beszámolót készítenek.

Mentornak olyan nappali tagozatos hallgatók jelentkezhetnek, akik nem első tanévüket kezdik a 2014/15-ös tanévben. Jelentkezni május 11-ig lehet a jelentkezési lap online kitöltésével, majd az ezt követően kapott linken elérhető pdf dokumentum kinyomtatásával, aláírásával és postai úton a HÖOK irodába (1071 Budapest, Damjanich utca 44. III/1.) legkésőbb május 12-ig történő beküldésével.

A felvételi folyamán május 12. és június 13. között régiónként szóbeli meghallgatásra is sor kerül, melyre egy rövid kiadványból készülhettek.

A maximum pontszámot elérő jelentkezők július 13. és 16. között a Mentorprogram által Balatonlellére szervezett Mentorképzésen vesznek részt, melyről július elején kapnak tájékoztatást. A felvételi végleges eredményéről augusztus elején értesülnek a jelentkezők.

További információkért katt a http://hook.hu/hu/web/mentor oldalra, vagy érdeklődjetek a csuhaj.andrea@hook.hu címen.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]