Új HÖK elnök a PPK-n

A PPK március 17-i elnökválasztó küldöttgyűlésén jelentős esemény történt: az időközi elnökválasztáson az egyedüliként induló Sztilkovics Zorkát és csapatát egyöntetűen támogatták a mandátummal rendelkező küldöttek.

Sztilkovics Zorkát motivációjáról és terveiről kérdeztem a küldöttgyűlést követően. Zorka harmadéves pszichológia BA szakos hallgató, aki már gimnazistaként is részt vett közösségi programok szervezésében. Két éve tagja a PPK Animátori Körének, illetve mentorként és delegáltként is tevékenykedik. 2013 februárjától elnökké választásáig vezette a HÖK Külügyi Bizottságát.

A Hallgatói Önkormányzatba közel egy éve kerültem be, a Külügyi Bizottság elnökeként. Hamar megtapasztaltam, hogy a HÖK-ben rengeteg kihívással és számos izgalmas feladattal találkozik az ember. Előző HÖK elnökünkkel, Verderber Évával sokat beszélgettem tapasztalatairól, és az elnökségi csapattal is nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanom az elmúlt egy évben.  Úgy érzem, jól tudunk együtt dolgozni. Így főleg a csapat és az Évivel folytatott beszélgetések hatására döntöttem úgy, hogy elindulok elnökjelöltként.” – mesélte Zorka.

Az elhangzott program a hallgatói élet minden területére kiterjed, jól koncepcionált és innovatív. Fontos eleme a hallgatókkal való kapcsolattartás, például elégedettség-felmérés, vagy online visszajelző felület formájában. Az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap a hallgatói érdekképviselet, a delegált fórumok hatékonyságának növelésével, a sikeresnek bizonyult szakos fórumok ismételt megszervezésével.

Az újdonsült HÖK elnök elsők között szeretne foglalkozni azzal, hogy a hallgatók minél szélesebb körben megismerhessék a jogaikat és a kötelezettségeiket. “Ennek érdekében könnyen érthető ábrákat, videókat, grafikonokat szeretnénk készíttetni. Reméljük, hogy ezzel megkönnyítjük hallgatóink dolgát és visszajelzéseket is kaphatunk, hogy mely szabályokat és folyamatokat lenne érdemes újragondolni és hozzáigazítani a változó igényekhez.”

Volt Külügyi elnökként az új rendezvénytervek és a gazdasági alapelvek ismertetése mellett a PPK nemzetközivé válásáról is szó volt, amit angol nyelvű kurzusokkal, angol nyelvű kari lap rovattal, és az ESN ELTE-vel való együttműködéssel szeretnének megvalósítani.

Az elnöki csapat a három új tag kivételével (Baranyai Melinda, Hegedűs Gabriella és Lohn Andrea) az eddig is remek munkát végző bizottsági elnökökből, referensekből és a kari lap főszerkesztőjéből áll.

Az elnöki feladatkör tekintetében Zorka elmesélte, kiemelten fontosnak tarjta, hogy szervezetük mindenkor biztos jogi és gazdasági alapon álljon. “Így elsődleges célom, hogy a PPK HÖK minden szinten szabályosan, az előírásoknak megfelelően működjön és a folyamatos, szervezett mindennapi munka elvégzésével hiánytalanul ellássa a feladatait, teljesítse kötelezettségeit.” – tette hozzá.

Természetesen az interjú során a PPK-s életérzés is előkerült: “Úgy gondolom, karunk sok hallgatójához hasonlóan nekem is maga a PPK a legjobb élményem. A gimnáziumból kikerülve eleinte nem tudtam, mire számítsak az egyetemen. Kíváncsi voltam a teljesen új életformára, elfoglaltságokra és lehetőségekre. Arra, hogy milyen egy harminc fős gimnáziumi osztály helyett egy kétszáz fős pszichológia évfolyam tagjának lenni. Legnagyobb örömömre a PPK-n egy igazán befogadó, családias közösséget ismerhettem meg, ahol sok-sok értékes embert lehet találni. Számomra ez a nyitott közösség a legjobb élmény, nap mint nap.”

Az elnökválasztásról készült képeink ITT tekinthetők meg!

Fotók: Vörös Tamás

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]