Vagány önéletrajzok 2013-ból

Ha álmaid állására jelentkezel, akkor oda valószínűleg sokan mások is pályázni fognak. Ebben a versenyhelyzetben átlagos önéletrajzod éppen annyira fog kitűnni a többi a közül, mint egy csepp vér Bruce Willis fehér trikóján. Íme, három emlékezetes önéletrajz 2013-ból…

A dizájner szakmában valószínűleg el is várják azt a fajta merész egyediséget, amit Robby Leonardi interaktív önéletrajzában láthatunk. Ez az ember ugyanis önmagát és életrajzát Super Mario stílusban alkotta meg, de úgy, hogy a fel-le gombok segítségével keresztül is futhatunk a jól megszokott pontok egészen szokatlan ábrázolásán. (A remekművet itt láthatjátok:http://www.rleonardi.com/interactive-resume/)

(forrás: jobline.hu)

Persze az előzőnél régebbi eszközök, mint például a jó öreg humor is célravezetők lehetnek. Az önfényezés és a szürke alapinfók helyett üde színfolt lehet már a laza őszinteség is. Ezt bizonyítja egy 17 éves floridai srác McDonald’s-os jelentkezése.  Ő kívánt pozíciójának megjelölésekor megjegyezte, hogy ha válogatós lett volna, nem is jelentkezik ide, illetve az ötéves jövőképét egy szőke szupermodellel képzeli el a Bahamákon, de ezt a képet elfogadná már most is. (A teljes önéletrajzot itt tekinthetitek meg: http://www.scribd.com/doc/69496/CV-of-the-Year)

 

Egy francia termékmenedzser pedig, ha már úgyis ez a szakmája, egész egyszerűen termékként adta el magát. A kép tanúsága szerint, humorának köszönhetően 19 ezer lájkot már biztosan zsebre tett.

(forrás: phildub.com)

Sose felejtsük el, hogy a „vonal” túlsó végén is emberek vannak, akik a kávészünetben Facebook és Youtube felhasználók, mint mi. Mindannyian információ áradatban élünk, ezért szelektálunk. Ahogy mi sem figyelünk az olyan hirdetésre, ami nem különleges vagy vicces, úgy ők sem lesznek oda a szürke egerektől.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]