Boldog szülinapot!

Ma töltötte be első évét új tanulmányi rendszerünk, a Neptun.

Egy éve, hogy búcsút vettünk a már jól megszokott, de kiöregedett tanulmányi rendszerüktől. A váltásnak rengeteg oka volt (melyekről korábban beszámoltunk), hiszen az ETR sok hibával és hiányossággal bírt, de ezeket legalább már ismertük, így egy általános félelem övezte a Neptun-ra való váltást. Ez nagyrészt alaptalannak bizonyult, és egy év alatt már mindenki hozzászokott és talán meg is szerette…

Ebben biztosan szerepet játszik, hogy az új rendszernek hála végre bevezethették az E-indexet, amely nagyban megkönnyíti a hallgatók életét. Nem kell többé jegybeíratással fél napokat eltölteni, sorban állni a felvételkor és leadáskor. Jóval hasznosabb dolgokra fordítható ez az idő, ami a vizsgaidőszak közepén különösen jól tud jönni.

A postára sem kell már rohangálni a sárga csekkel, a gyűjtőszámlával bárhonnan kényelmesen intézhetjük az egyetemmel kapcsolatos pénzügyeinket.

A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a kezdeti bizonytalankodás után az oktatók is sűrűbben és biztosabban használják a Meet Street-et, mint az E-learning felületet.

Sok munka lesz még a rendszerrel, hiszen még koránt sincs kihasználva és hiba is akad bőven, de egyértelmű cél a hallgatók ügyintézésének megkönnyítése.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]