Kevesebb állami támogatás

Február óta várnak a kompenzációra azok az egyetemek, amelyek a vártnál 300-500 millió forinttal kevesebbet kaptak a hallgatói juttatásokra – számol be az Eduline.

Az Eduline hírei szerint február óta várnak a kompenzációra azok az egyetemek, amelyek a vártnál 300-500 millió forinttal kevesebbet kaptak a hallgatói juttatásokra – van, ahol 30-40 százalékkal kellett csökkenteni a rászoruló és a kiemelkedően teljesítő hallgatók támogatását.

Félmilliárd forint – ennyivel kevesebb állami támogatást kapott az Eötvös Loránd Tudományegyetem a tanulmányi ösztöndíjakra és a rászoruló hallgatók szociális juttatásaira. Utóbbiak összegét 30-40, a tanulmányi ösztöndíjakat 30 százalékkal kellett csökkenteni, ez pedig Kalina Gergely EHÖK-elnök szerint komoly egzisztenciális problémákat okozott és okoz a diákok egy részének.

Hozzátette: februárban arra kaptak ígéretet az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy pótolni fogják a hiányzó összeget, de azóta sem történt semmi. „Az ELTE már több alkalommal fordult a minisztériumhoz, de nem kaptunk választ arra a kérdésre, hogy miért nem érkezett meg a hiányzó összeg. Fogalmunk sincs, lesz-e bármilyen kompenzáció, attól tartunk, hogy eddig példátlan módon a hallgatói juttatásokat is érintik majd a zárolások” – mondta.

Teljes cikk az Eduline.hu-n!

Forrás: Eduline

Kép: budapestinfo.eu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]