Egy nap után 5% felett az OMHV!

A vizsgaidőszak csak május 23-án kezdődött, de a gyakorlatok és évközi dolgozatos előadások oktatóit, a tárgy szerepét és az osztályzás jogosságát most is lehet véleményezni.

Tartsd fejben: Az egyetemi szabályzatok szerint csak akkor lehet a kurzushoz tartozó OMHV kérdőívekből értékelést készíteni, ha a kurzust felvett hallgatók legalább negyede és legalább 5 fő kitöltötte a kérdőívet. Ezért fontos, hogy szaktársaid is éljenek törvény adta lehetőségünkkel. Értesítsd őket Facebookon. Az OMHV értékelések ETR-ben a kurzuskínálaton illetve a kurzus információn keresztül megtekinthetőek lesznek, ehhez viszont az oktatónak is jóvá kell járulnia, érdemes erre emlékeztetni is, a minőségi felsőoktatás és az értékálló diploma jegyében.

Első eredmények alig egy nappal a kérdőívek megnyitását követően:

OMHV - 2011. május 24.Ahogy azt a korábbi években is rendre tette, kitöltöttségben az Informatikai Kar most is szárnyal. A BTK második helyezésében bizonyára nagy szerepe van a lcsész Önkormányzat aktív Facebook kampányának, melyet a starttól csinálnak. Meglepetés egyelőre a TáTK még gyenge szereplése, ők korábban rendre az élbolyba kerültek a véleményüket megmondó hallgatók vállán, bizonyára ez rövidesen meg fog történni.

Miért különösen aktuális a jó OMHV?

Egyrészt ősszel valószínűleg új felsőoktatási törvény fog születni, mely megváltoztatja az eddigi oktató-hallgató viszonyt. Az eddigi információ foszlányok alapján félő, hogy ez az elmúlt 20 évben megszerzett jogosultságaink egy részének elvesztéséhez vezethet. Annál az egyszerű oknál fogva kívánják ezt letolni a tanulók torkán, hogy a korábbi hallgatói generációk nagyobb érdeklődést mutattak közügyek terén, nálunk nem látják indokoltnak miért is kívánunk beleszólni például egy-egy oktatói kinevezésbe. Erre az oktatási kormányzat már rájátszott a HÖK választások és az OMHV alacsony részvételi arányának felemlegetésével. Ezek nem mellékesen az országgyűlési választás 47%-os részvételét közelítik.

Másrészt Mezey Barna egyik első rektori nyilatkozatában az OMHV eredmények kötelező publikálásnak lehetőségét is pedzegette, melyet “a maga idejében meg fogja vizsgálni”. Tegyünk róla, hogy ennek ideje, most jöjjön el!

Csörgics Mátyás
Az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának közkapcsolati alelnöke 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]