Főpróba – plakátkiállítás

Szeretettel meghívjuk a Jaschik Álmos Művészeti Iskola végzős Alkalmazott grafikus tanulóinak színházplakát kiállítására. A Jaschik iskola végzős alkalmazott grafikus diákjainak plakátkiállítása a Pinceszínház Klubtermében látható.

Az apropót a kiállításhoz a színházzal immár második éve tartó együttműködés adta. A művészeti iskola érettségi utáni alkalmazott grafikus tanulóinak utolsó nagy feladata a színházplakát. A diákok a Pinceszínház aktuális előadásaihoz készítettek számos rendkívül friss szemléletű, invenciózus plakátot, interpretációt. A falakon modern szellemiségű számítógéppel készült grafikákon kívül hagyománytisztelően, kézzel rajzolt motívumok és fotók felhasználásával montázsként megjelenő üzenetek is láthatók. A plakát azért nehéz műfaj, mert egyetlen képi üzenetben kell elmesélni az egész előadást. Jelenjen meg benne a lényeg, a hangulat, de ne mondjon el mindent, a még a darab előtt álló nézőnek, mert ezzel tönkretenné az élményt. Pont annyit mondjon, ami csak felkelti az érdeklődést, kicsit elgondolkodtat, és ha ez sikerül, már elérte a célját.

A kiállítást megnyitja: Orbán György könyvkiadó, szerkesztő, könyvkereskedő, a Ráday Könyvesház és Ráday Képesház vezetője és tulajdonosa.

A kiállítás megtekinthető május 26-ig.

Tanárok: Simon Péter, Vasvári László Sándor

Kiállító tanulók: Bálint Bianka, Farkas Kinga, Farkas Kincső, Földházi Gyula, Gál Barbara, Gömöri Zsuzsanna, Horváth András, Liziczai Réka, Meder Csilla, Mihály Gréta, Néber Tímea, Papp Zsófia, Pápai Flóra, Radics Márton, Szabó Zsófia, Szabó Emőke, Varró Dávid