Határidőn túl – Szemináriumidolgozat-publikációs lehetőség az ELTE Online-nál!

Sikerült éppen határidőre megírnod és leadnod egy szemináriumi dolgozatot, de úgy érzed, még szívesen foglalkoznál a témával? Esetleg még most kezdenél neki, de a határidőn kívül nincs, ami motiváljon? Hogyan tovább? Mi lesz a dolgozatok sorsa a leadási határidő után?

Az ELTE Online új kezdeményezése választ adhat mindegyik kérdésre! Sorozatunkba olyan jól sikerült szemináriumi dolgozatokat várunk Tőletek, melyeket a leadást és a jegybeírást követően sem szeretnétek a laptopotok legeldugottabb mappáiba száműzni, hanem szívesen megmutatnátok másoknak is – akár az adott kurzuson kívül is.

Mi a kezdeményezés célja?

Hogy felhívjuk rá a figyelmet: nemcsak az a fontos a szemináriumi dolgozatokban, hogy elkészüljenek határidőre, hanem hogy tényleg elindítsanak egy olyan (elméleti) úton, amely később például egy szakdolgozathoz, vagy akár komolyabb kutatásokhoz, tudományos publikációkhoz vezethet.

Hogy emlékeztessük rá magunkat: egy adott szeminárium keretein túl is hasznosítható és folytatható lehet a megkezdett kutatás, megfigyelés, gondolatmenet. Ezek nem vesztik érvényüket a leadási határidő lejártával.

És természetesen: hogy még inkább nyissunk a különböző – első pillantásra tőlünk talán távolabb álló – területek, kérdések, problémák és érdeklődési körök felé. Hogy tanuljunk egymástól és inspirálódjunk egymás által.

Miért küldjétek el nekünk szemináriumi dolgozataitokat?

Mert így egy szélesebb közönségnek és közösségnek is megmutathatjátok azt, hogy mi foglalkoztat Titeket, mi kelti fel a tudományos kíváncsiságotokat és hogyan próbáljátok kielégíteni azt. Ezáltal megoszthatjátok velünk a szerintetek legizgalmasabb és legfontosabb problémákat és kérdéseket és azt is, hogy Ti milyen módon kerestek megoldásokat, válaszokat rájuk. Mindezzel magatokat és hallgatótársaitokat is motiválhatjátok, bekapcsolódhattok több tudományos diskurzusba, vagy akár újakat indíthattok el. Nem utolsósorban pedig ösztöndíjat is meg tudtok pályázni a beküldött dolgozatokra.

Milyen témában várjuk a szemináriumi dolgozataitokat?

Bármilyenben! Minden témájú dolgozatot szívesen fogadunk, olvasunk és publikálunk, hiszen Ti is épp azért írtok egy adott dologról, mert érdekesnek, fontosnak találjátok. Minket pedig az érdekel, hogy Titeket mi érdekel!

Milyen formátumban várjuk a szemináriumi dolgozataitokat?

Az adott szeminárium, kurzus formai követelményeinek megfelelő szövegeket tudunk elfogadni. Ez vonatkozik a karakterszámra, a hivatkozásokra, a bibliográfiára, a felhasznált szakirodalom milyenségére és mennyiségére, valamint a tipográfiára is. Továbbá csak magyar nyelven írt dolgozatokat áll módunkban publikálni.

Mit kell még elküldenetek nekünk a dolgozattal együtt?

Az írásaitok mellé mindenképpen várunk egy tanári ajánlást attól az oktatótól, akinek az órájára a dolgozatot készítettétek. Továbbá szükséges elküldenetek nekünk a Neptun-kódotokat is, mert így tudjátok majd megpályázni az ösztöndíjat. Emellett ha szeretnétek, egy rövid bemutatkozást is küldhettek magatokról (pl. név, szak, stb.) és arról is beszámolhattok röviden, hogy melyik kurzusra írtátok az adott dolgozatot, illetve hogy miért tartjátok fontosnak a benne tárgyalt kérdéskört, jelenséget.

Hova küldhetitek a szemináriumi dolgozataitokat?

A tudomany@online.elte.hu címre. A pályázattal kapcsolatos további kérdéseiteket is itt tudjátok feltenni nekünk.

Kíváncsian várjuk szemináriumi dolgozataitokat! Ne feledjétek, nálunk nincs határidő!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]