A nyelvtanulás nem gyerekjáték. Vagy mégis? – Nézz be te is a Tanár leszek! eseményére!

Október 14-én, 17.30-tól egy másfél órás, rendhagyó, edukatív nyílt eseményt szervez egyetemünk tanár szakos hallgatóiból alakult tanulóközösség, a Tanár leszek! Hallgatói Műhely, rövidítve TL! A részvétel élőben történik, az ELTE PPK 215-ös termében, a korlátozott férőhelyek okán regisztrációhoz és védettségi igazolvány felmutatásához kötött. Egyetemünk szabályzatához híven az esemény alatt maszkviselés kötelező.

Az egyéves múltra visszatekintő hallgatói önképző közösség első eseménye tavaly szeptemberben, még jócskán a vírushelyzet adta szokatlan körülmények között igyekezett formába önteni az ELTE tanár szakos hallgatók nagy igényét, a közös fejlődés lehetőségét. Későbbi eseményeikre is jellemző színvonalat az offline, „élőben” tartott rendezvényeiken is sikerült megőrizniük – ennek gyümölcse a növekvő látogatottsági arány: jelen eseményük a cikk írásának pillanatában 111 embert érdekelt.

Térjünk rá magára az eseményre! A hangzatos cím – A nyelvtanulás nem gyerekjáték. Vagy mégis? – egy igazán aktuális, és mégis soha ki nem fulladó diskurzust és egyben dilemmát takar, mégpedig hogy milyen módszerekkel lehet a diákokat rávenni idegen nyelvek elsajátítására, valamint mennyire hatékonyak ezek az eszközök, mennyire lehet elcsépelni egy-egy népszerűbb formájukat, vagy éppen újabb örökzöldeket vezetni be az időközben kialakult kánonba. Középpontban a játékos tanulás áll, és annak számtalan fajtája, amit akár mi magunk is megtapasztalhattunk a diákok oldalról. Az eszközök tárháza látszólag végtelen, ám pont ez a szabadság az, ami megteremti az ehhez hasonló események szükségét: honnan tudhatjuk, mi lehet a leghatékonyabb eszköz, amíg élesben nem teszteltük? Egyáltalán hogyan álljunk neki egy-egy módszer bevezetésének, vagy alapvetően a kiválasztásának? Mi milyen körülmények között alkalmazható?

Kép forrása: A Tanár leszek! Hallgatói Műhely Instagram-oldala https://www.instagram.com/p/CUzVXv0jxzs/

Az előző eseményekből sejthető, hogy ez is egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés lesz, ahol nem csupán frontális oktatás módszereivel adják át a hőn áhított tudást (ironikus lenne, nemde?). Tehát, ha valamennyire is érdekel a téma, és nyitott vagy egy jó kis diskurzusra erről csütörtök délután, akkor tiéd a terep! A szükséges linkeket és információkat alább gyűjtöttük össze:

Kötelezően kitöltendő regisztrációs form: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBjvi9dlZgE9lIQVIud5QWwA3SuN2Mo9lXasV6Rjhz5rz5Fw/viewform

Facebook-esemény: https://fb.me/e/1IVTNvX2r

Ha pedig erre az eseményre nem tudnál elmenni, de szívesen (nyomon) követnéd a Hallgatói Műhely munkáját, további rendezvényeit, ajánljuk figyelmedbe az Instagram-oldalukat, amit ide kattintva érhetsz el, továbbá a Facebook-oldalukat, amit pedig ezen a linken találsz. Mindkét oldal folyamatosan frissül nem csupán esztétikus, de tartalmilag is korrekt, valamint hasznos posztokkal, így ha a tanári pálya érdekel, vagy tudatosan készülsz rá, melegen ajánljuk!

Kiemelt kép: Az esemény Facebook-borítóképe: https://fb.me/e/1IVTNvX2r

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]