Mi leszel, ha nagy leszel? – online kerekasztal-beszélgetés a Tanár Leszek! Műhely szervezésében

Pályaorientáció, -választás, -elhagyás és hivatástudat. Fontos dilemmák nem csupán a pedagógusok számára. Rendhagyó online kerekasztal-beszélgetést szervez az ELTE tanárszakos hallgatóiból álló öntevékeny köre, a Tanár Leszek! Műhely, mely fontos kérdéseit ezúttal nem csupán szaktársaira irányozza: középiskolástól végzett szakemberen át mindenkit érint a munka világa. Az ingyenes esemény 2021. december 9-én, csütörtökön 17 és 18 óra között kerül megtartásra az online térben, Zoomon, „Mi leszel, ha nagy leszel?” – Tényleg életük legfontosabb döntése? címmel.

Mi az esemény célja?

Életre szól-e a pályaválasztás? Valóban a legfontosabb döntés az életünkben? A téma aktualitása megkérdőjelezhetetlen, hiszen a jelenlegi végzős középiskolás diákoknak a december-januári időszak már a továbbtanulási hajrá utolsó fázisa: meg kell tenniük „tétjeiket”.

A téma azonban örökzöld: az olyan kérdések, mint a pályaelhagyás, vagy éppen a már meghozott döntések véglegessége, a váltás szabadsága és felelőssége vagy esetleg a tehetetlenség, sodródás érzése korosztálytól függetlenül érinthet mindenkit.

Kiknek szól az esemény?

A Tanár Leszek! Műhely egy nyitott, szélesebb kört érintő kerekasztalnak tervezi az eseményt, így egyaránt szólhat már pályán lévő, vagy épp tanulmányaikat végző tanároknak, egyetemistáknak, biztos vagy bizonytalan diákoknak vagy akár dolgozó felnőtteknek is.

Miért különleges az esemény?

A szervezők szerint a pályaválasztás, -elhagyás és a hivatástudat kérdésköre nagyon sokszor felmerül, szinte minden évben előjön, és érdemes – kell is – foglalkozni vele. Figyelve a téma komplexitására igyekeztek úgy összeállítani a kerekasztal vendégeit, hogy a lehető legkülönbözőbb nézőpontokból is ráláthassanak az érdeklődők a dilemmá(k)ra, sikeresen ütköztethessenek szempontokat, és felmerüljenek olyan kérdések is, amik segíthetnek, támaszt nyújthatnak azoknak, akiket személyesen is érint ez.

Miért ajánlom?

Ez a beharangozó egy teljesen szubjektív bekezdése, de úgy gondolom, hogy a Tanár Leszek! Műhely tagjainak elköteleződése, tenni akarása és az eseményeinek átlagos színvonala megérdemel egy esélyt, hogy, ha még nem is küzdünk éppen pályaorientációs döntések meghozatalával, akkor is kukkantsunk be a kerekasztalra. Ezt ráadásul elég egyszerűen megtehetjük, hiszen ki se kell mozdulnunk otthonról: az online tér pozitívuma, hogy különösebb erőfeszítés nélkül juthatunk el ehhez hasonló programokra, ezt pedig érdemes kihasználni szerintem. Szóval pattintsátok fel a gépet, és egy meleg tea társaságában merengjetek el velük a pályaorientáció és a pedagógusi pálya rejtelmeiről!

További információért látogassatok el az esemény Facebook-oldalára. A Tanár Leszek! Műhely későbbre is tervez eseményeket, ezen a linken értesülhettek a következő programokról.

Mikor? 2021. december 9-én, 17 és 18 óra között.

Hol? Zoomon.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációköteles, amit erre a linkre kattintva pár perc alatt megtehettek.

Kiemelt kép forrása: az esemény Facebook-oldala

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]