„IX. »Közel, s Távol« Orientalisztika Konferencia” – ajánló

Az Eötvös József Collegium Orientalisztika Műhelye „IX. »Közel, s Távol« Orientalisztika Konferencia” néven tudományos konferenciát rendez az orientalisztikával foglalkozó hallgatók számára.

Az idén kilencedik éve megrendezésre kerülő „»Közel, s Távol« Orientalisztika Konferencia”, az Eötvös József Collegium Orientalisztika Műhelyének konferenciája. A műhely a rendezvényt 2009 óta évente megszervezi, az egyre nagyobb népszerűségnek köszönhetően, mára már nem csupán az ELTE-ről, hanem az ország számos egyeteméről érkeznek előadók, oktatók és hallgatóság.

A rendezvény célja, hogy az orientalisztikával foglalkozó hallgatóknak lehetőséget biztosítson, hogy az általuk kutatott témát és annak eredményeit, érdeklődő és a szakterületen jártas közönségnek, hallgatóságnak prezentálhassák. Az eddigi évek során, a konferencián elhangzott előadásokból évente konferenciakötet jelent meg.

Az elmúlt évben a Konferencia 2017. március 3–5. között került megrendezésre, a megnyitón az Eötvös Collegium igazgatója, Dr. Horváth László mondott köszöntőt. A konferencia három napja során 32 hallgató tartott előadást, a legváltozatosabb témakörökben. Az interdiszciplináris jelleget és a sokszínűséget a három nap szekciónevei is hűen tükrözik. Az első nap során a szekciók a „Szimbólumok” illetve a „Történetek – történelmek”, a második napon a „Szöveg – szó” és a „Propaganda – politika”, míg a harmadik nap során a „Hitek – hagyományok I–II.” nevet viselték.

A konferencia hivatalos logója

A konferencia hivatalos logója

Az idei, IX. „Közel, s Távol” Orientalisztika Konferenciára a szervezők a „Változások” témakörében várják a jelentkezőket. A konferencián bármely egyetem bármely szakának, akár passzív vagy abszolvált, de diplomával még nem rendelkező hallgatója részt vehet. Az előadások időtartama 20 perc, melyet 10 perces vita követ. A jelentkezés határideje 2018. január 14. 23:59.

A jelentkezés kizárólag az innen elérhető űrlap kitöltésével lehetséges.

A konferenciát előreláthatólag március elején szervezik meg, melynek az Eötvös József Collegium ad majd otthont. További részletekről érdeklődni lehet a szervezőknél a kozelstavol@gmail.com címen, illetve a Collegium honlapján.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]