Tárt kapukkal várja a kicsiket az ELTE Babalabor

Mint egy igazi 21. századi játszóház, olyannak tűnhet a Babalabor, ám sokkal több annál, de így is élményt nyújthat babának, szülőnek egyaránt. Sőt még a tudomány számára is hasznos.

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán létrehozott Babalabor, a Társas Elmék Kutatócsoportjának munkatársaival várja olyan szülők és babájuk jelentkezését, akik készen állnak, hogy részt vegyenek az egyetem különleges foglalkozásában. A kutatások és megfigyelések központjában a babák közösségi viselkedése, társaikhoz való viszonyuk, és a körülöttük lévő világ megfigyelése, és annak felfogása áll. Ez segíthet abban, hogy jobban megismerhessük az emberi elme működését, egészen annak korai fejlődési szakaszától. Mindez viszont játékos körülmények között zajlik, mindvégig a szülők közreműködésével.

A jelentkezés feltétele egy rövid regisztrációt kötött, amely után a gyermeket adatbázisba veszik fel, amelyből adott időben kiválasztásra kerülnek a szülői egyeztetést követően. A kutatások életkorra bontva zajlanak, ezért minden fajta kutatás más időintervallumban zajlik. A vizsgálat játékos ismerkedéssel kezdődik, majd jönnek az tudományos ám még mindig játékba burkolt foglalkozások. Ezek közül tán a legérdekesebb az EEG sapka, mely a babák agyhullámait figyeli meg, miközben különböző dologgal kötik le figyelmüket. Az EEG sapka segítségével az agyi aktivitásukat tudják megfigyelni.

Az érdeklődők bátran kattintsanak ide. Megfelelő időben értesítést fognak kapni!

 

Forrás: babalabor.hu
Kiemelt kép: images.medicaldaily.com

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]