ABsolute – konferencia az alkalmazott bölcsészetről

Az ELTE BTK HÖK Magyar Intézetek Képviselete hagyományteremtő jelleggel konferenciát rendez 2017. november 23-án Budapesten ABsolute – Alkalmazott Bölcsészet címmel. 

A bölcsészettudományi kutatások társadalmi hasznát, értékét és alkalmazhatóságát kevesen ismerik, ez is okozza a sokszor negatív társadalmi megítélést. A szervezők célja, hogy a tudományos konferenciával megmutassák a bölcsészettudományok hasznosíthatóságát.

A konferenciára nemcsak hallgatókat, hanem előadókat is várnak, akik a kutatási eredmények gyakorlati felhasználását mutathatják be előadásukban. Előadónak jelentkezhet bármely intézmény bölcsészettudományi alap-, osztatlan tanár- és mesterképzésében résztvevő hallgató, valamint jelentkezhetnek a doktoranduszok is.

A jelentkezést a magyarik@btkhok.elte.hu címre várják. Mellékletként egy 1600–2000 leütésű absztraktot kell elküldeni, melyben az előadójelölt összefoglalja az előadás főbb kérdéseit, gondolatmenetét, illetve az eredmények gyakorlati felhasználását. A dokumentumnak tartalmaznia kell a jelentkező nevét, képzését, a képzés intézményét, az előadás címét és a témavezető nevét is. A részletes követelmények a Magyar Intézetek Képviselete holnapjáról érhetők el.

Az absztraktok beküldési határideje, valamint a konferenciára való jelentkezés határideje is: 2017. szeptember 15. 23.59.

 A pályázati kiírás elérhető az alábbi linken.

A konferencia szekciói a beérkezett absztraktok alapján kerülnek kialakításra.

A konferencia Facebook-eseményitt érhető el.

Részletes információk a Magyar Intézetek Képviselete honlapján olvashatók.

A kérdéseket a Magyar Intézetek Képviselete a magyarik@btkhok.elte.hu címre várja!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]