Már a mobilfüggőségre is létezik megoldás

Manapság egyre többen esnek a mobiltelefonok, illetve az alkalmazások fogságába. Késztetést éreznek arra, hogy elővegyék és nyomkodják a készüléküket; legyen szó munkahelyről, iskoláról vagy baráti összejövetelről. Ugyanakkor jó néhányan a kelleténél többször használják mobiljukat, de szerencsére segítséggel már ebből a függőségből is ki lehet gyógyulni.

Az elmúlt években megjelent egy új pszichológiai probléma, amelyet alkalmazás- vagy mobilfüggőségnek neveznek. Ez a függőség sokban hasonlít a játékfüggőséghez, amely már korábbról is ismert. A betegek virtuális világot alakítanak ki maguknak, ahol boldogok, ám amint kilépnek innen, elveszettnek érzik magukat, és ez akár depresszióhoz is vezethet. A mobilfüggők megállás nélkül a telefonokra és a közösségi médiára gondolnak, koncentrációs képességük drámai mértékben csökken.

Az új függőség kezelésére már vannak speciális terapeuták, akik beszélgetésekkel, tanácsadással és feladatokkal segítik a beteg gyógyulását. A függők leginkább a Snapchat és a Facebook befolyása alá kerülnek. A terapeuták célja, hogy a páciensek fejében visszaállítsák a telefon eredeti funkciója szerinti használatát. A kezelések legalább fél évig tartanak, heti egy találkozással.

Forrás: origo.hu

Kép: mobile-spy.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]