Hihetetlen változás előtt állunk, sutba lehet dobni a billentyűzetet

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója a technológia fejlődésének következő lépését abban látja, hogy gondolati úton tudjunk gépelni – derül ki a hvg.hu írásából.

A Facebook éves, F8 című konferenciáján mutatták be a vállalat Building 8 nevű fejlesztői részlegét, amelyben már a gondolataink “legépelésén” dolgoznak. Ha sikerült elérniük az áttörést, az információátadás ötször gyorsabb lesz gépelés közben, mint most, így az üzenetküldési és kommunikációs idő is redukálódhat. Azt már sikerült bebizonyítani, hogy tudományosan lehetséges technológiáról van szó, hiszen laboratóriumi körülmények között percenként 8 szavas gondolati sebességgel tudnak már gépelni. Ez erről szóló videót itt nézhetitek meg. Azon persze még dolgozni kell, hogy az agyunk és a számítógép közözz hogyan is lépjen közvetlen kapcsolatba egymással.

Mark Zuckerberg megemlítette, hogy a “gondolatolvasó” készüléket viselhető eszközként szeretnék piacra dobni. Azt is elmondta, hogy a technológia gyakorlati megvalósulása véleménye szerint sokkal természetesebbé teszi majd a virtuális valóság használatát. Az még kérdéses, hogy tényleg ez lesz-e a jövő nagy áttörése, illetve felvetődik a kérdés, hogy a gondolataink akkor mennyire lesznek egyáltalán titkosak.

Forrás: eduline.hu
Kép: ichef.bbci.co.uk

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]