Tánc, dráma, vizualitás – Művészetek és pedagógia a bARTczin

Érdekel, hogy a művészet hogyan alkalmazhat a pedagógiában? Akkor látogass el június 16-án a bARTczi-ra, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Általános Gyógypedagógiai Intézetének konferenciájára! A rendezvényen több művészeti médium találkozik, a résztvevők pedig interaktív workshopokon keresztül ismerhetik meg a kar művészetpedagógiai és művészetterápiás munkáját.

Szauder Erik drámapedagógus és gyógypedagógus emlékére ajánlják a szervezők a műhelykonferenciát, amelyet Zászkaliczky Péter dékán és Novák Géza Máté intézetigazgató fognak megnyitni. Az első előadást Trencsényi László professzor tartja, melynek címe: Szauder Erik adóssága és a mi adósságunk.

A délelőtti plenáris előadások után interaktív műhely-foglakozások következnek, lesz szó vizualitásról, drámáról, táncról és zenéről is. A konferencia nem csak különböző művészeti ágak között teremt kapcsolatot, hanem az intézmény keretein is túlmutat, így például Illés Anikó, a MOME habilitált professzora is tart délelőtt előadást A művészettel nevelés és segítés színterei címmel.

A nap egy kerekasztal-beszélgetéssel zárul, Novák Géza Márton moderátor közreműködésével. A program minden résztvevő számára ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a választott műhely megnevezésével a bartczimuhely@gmail.com címen adhattok le június 12-ig.

A részletes programot és a workshopokat ITT találjátok!

Forrrás: elte.hu

Kép: innen

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]