Jelentkezz informatikai képzésre!

Mostantól informatika specializációra is jelentkezhettek: az ELTE IK pályázatot hirdet a 2016/17. tanévre. A képzés időtartama egy év. Bárki jelentkezhet legkésőbb a szorgalmi időszak utolsó napjáig (2016. május 13-ig), aki nem informatikus/informatika tanár szakon tanul.

A nyelvtanulás mellett talán az egyik legfontosabb dolog, hogy legyen informatikai tudásotok, és egyre nagyobb jelentősége lesz ennek a szakterületnek. Így érdemes megpályázni ezt a képzést, mert szerepelni fog a diplomátok mellékletében és növelheti az esélyeiteket a munkaerőpiacon. Emellett a képzés fejleszti a kreatív problémamegoldásotokat, a logikus gondolkodásotokat, megtanulhattok programozni, megismerhetitek a számítógépes világ eszközeit, és ezek használatát is. Ha ügyesek vagytok, akár webes vagy mobil alkalmazásokat is el tudtok majd készíteni.

A specializáció elvégzéshez nem szükséges informatikai tudás. „Légy bátor és kíváncsi. Az informatikában semmi félelmetes nincs. Bárki, aki képes volt Magyarország egyik vezető egyetemére bekerülni, rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy ezt a specializációt felvegye és sikeresen elvégezze.”

Néhány izgalmas tantárgy: számítógépes gondolkodás (Horváth Győző), számítógépes problémamegoldás (Zsakó László), Modellezés és szimuláció (Zsakó László). Ezek mellett a választható tárgyak között lesz például térinformatika és szövegfeldolgozás is.

Akkor jelentkezhetsz, ha az alapszak (legalább) első két évét vagy a mesterszak (legalább) egyik évét 2016. szeptemberig már sikeresen teljesítetted (illetve a képzés felvételekor lesz legalább 110 kredited), és vállalod, hogy utolsó tanévedben a  saját szakod mellett elvégzed a 60 kredites informatika specializációt.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a képzés, akkor a jelentkezésedet az info@inf.elte.hu címre kell elküldenetek, motivációs levelet és az eddig elért tanulmányi eredményekről hivatalos igazolást is mellékelned kell.  A határidő: 2016. május 13.

További információkat és a tantárgyakat itt találjátok.

 

Forrás: tatk.elte.hu

Kép: www.informaticconcepts.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]