Vezetőcserék az MTA kutatóközpontjaiban

Az év végével az MTA 9 intézményében jár le a főigazgatók, illetve igazgatók megbízatása. A kiírt pályázatok mindegyikére érkezett legalább egy érvényes pályázat a határidő lejárta előtt. A pályázatok elbírálását 9 öttagú bizottság végezte. Végül 4 poszton köszönthet új vezetőket az Akadémia.

Ezúttal a Bölcsészettudományi, az Ökológiai Kutatóközpont és a Wigner Fizikai Kutatóközpont főigazgatói posztjára a jelenlegi vezetőkön kívül más nem pályázott, így ezek értelemszerűen a korábbi vezetők irányítása alatt maradtak. Az Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatója Fodor Pál, a Wigner Fizikai Kutatóközponté Lévai Péter marad a következő 5 évben is. Ugyanez a helyzet Horváth Ákossal és Fazekas Károllyal, akik az Energiatudományi Kutatóközpontot, illetve a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontot vezetik további 5 évig. Az Ökológiai Kutatóközpont irányításának jogát Báldi András nyerte el 3 évre.

Az MTA intézményeinek élére 4 új megbízott is kerül: az Atommagkutató Intézet igazgatója Dombrádi Zsolt, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója Szarka László Csaba, a Társadalomtudományi Kutatóközpont főigazgatója Rudas Tamás, a Természettudományi Kutatóközpont főigazgatója pedig Pokol György lesz.

Forrás: Világgazdaság Online
Kép: tudomany.blog.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]