Az EIT ICT Labs konferenciája az ELTE-n

Az innováció és technológia európai intézete által támogatott infokommunikációs technológiai konzorcium tanácskozása 2011. május 23-24-én az ELTE Lágymányosi Campusán.

Az Európai Unió által 2008-ban, budapesti központtal létrehozott EIT (European Institute of Innovation and Technology – Az innováció és technológia európai intézete) célja, hogy a felsőoktatási, kutatási és innovációs tevékenység összehangolásán keresztül ösztönözze az európai innovációt, és foglalkozzon a közösség számára kiemelt fontosságú tudományos és technológiai, valamint kapcsolódó gazdasági és társadalmi kihívásokkal. Az EIT az első, 2009. évi pályázati fordulóban egy-egy társulás megalakítását támogatta a klímaváltozás, a fenntartható energiagazdálkodás, illetve a jövő információs és kommunikációs társadalma (Information and communication technologies – ICT) területén.
 
Az ELTE az EIT ICT Labs konzorcium társult tagjaként, a  magyar csomópont koordinátoraként nyert a pályázaton. Partnerei a Cisco Systems Magyarország, a GE Healthcare Magyarország (GEHC), illetve a BME egyes szervezeti egységei. Az ICT Labs konzorciummal együttműködő ipari partnerek között több más vezető informatikai és távközlési cég is van, pl.: Ericsson, Nokia, Magyar Telekom.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]