Elindult a nevezés a 2022-es KEK-re!

2022. március 3. és 5. között rendezi meg a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a 13. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját, ahol hat sportágban, három napon keresztül közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten. A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással.

A tornára az anyaországról és a határon túlról is érkeznek egyetemi sportolók, akik a három nap alatt (március 3–5.) mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben és nagypályás labdarúgásban.

A nevezés már elindult mindegyik sportágra, ne maradjatok le!

A határokon is átívelő multisport rendezvény idén második alkalommal ad helyet Budapest egyik legújabb jótékonysági futóversenyének. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásával a KEK Run 2022 elnevezésű eseményre március 5-én kerül sor a Ludovika Campuson.

„A futás az egyetemisták körében is az egyik legnépszerűbb sport. Egyik célunk a KEK Runnal, hogy a csapatok mellett az egyéni sportolókat is megszólítsuk” – mondta a versenyről Simon Gábor, a BEAC igazgatója.

További információt a II. KEK Run futóversenyről itt találtok.

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefogunk a részt vevő csapatokkal, támogatókkal és a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítjük. 2022-ben a Tiszaújlaki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata. Ezen a linken további részleteket tudhattok meg a gyűjtésről.

A XIII. KEK támogatói az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága, az Országgyűlés Hivatala, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az MVM CEEnergy, az OTP Bank Nyrt., a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, a Communitas Alapítvány, a BÁV, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Budapesti Röplabda Szövetség, a Rákóczi Szövetség, a Ludovika-FCSM Csata, a MEFS, a HÖOK, a Joma, az ELTE HÖK, a VIWA Vitaminwater, a Manna ABC és a Mayer Pincészet. 

Médiapartnerek a Transindex, a Kárpátalja hetilap, az ELTE Online, a Népújság, a Krónika, a Székelyhon, a Nyugati Jelen, a Maszol és a SzékelySport.ro.

forrás: kekbudapest.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]