Elindult a nevezés a 2021-es KEK-re!

Október 14-16. között 12. alkalommal rendezi meg a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.

Az eseményen 6 sportágban, 3 napon keresztül közel 1500 egyetemista sportol együtt Budapesten. A KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A tornán anyaországi és határon túli egyetemek sportolói mérik össze erejüket futsalban, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben és nagypályás labdarúgásban.

Az összmagyar multisport esemény idén először egészül ki futóversennyel. Az MVM Paksi Atomerőmű támogatásával a KEK Run 2021 elnevezésű eseményre október 16-án kerül sor a Ludovika Campuson.

Simon Gábor, a BEAC igazgatója kiemelte, hogy „a futás az egyetemisták körében is az egyik legnépszerűbb sport. Egyik célunk a KEK Run-nal, hogy a csapatok mellett az egyéni sportolókat is megszólítsuk.”

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefogunk a résztvevő csapatokkal, támogatókkal és a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítjük. 2021-ben a Munkácsi 3. számú II. Rákóczi Ferenc Középiskola számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata. Részletek a gyűjtésről.

A XII. KEK támogatói az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Országgyűlés Hivatala, az MVM Paksi Atomerőmű, az MVM CEEnergy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, a Communitas Alapítvány, a VIWA Vitaminwater, a BÁV, a Rákóczi Szövetség, a MEFS, a HÖOK, a Joma, az ELTE HÖK és a Mayer Pincészet.

Médiapartnerek a Transindex, a Kárpátalja hetilap, az ELTE Online, a Népújság, a Krónika, a Székelyhon, a Nyugati Jelen, a Maszol és a SzékelySport.ro.

Nevezni a Nevezés menüpontban lehetséges.

A KEK-ről bővebb információkért keressétek a BEAC honlapja mellett facebook-oldalunkat és instagramunkat, illetve a kérdéseiteket az eltese2008@gmail.com e-mail címen tehetitek fel.

Forrás: BEAC

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]