Elkezdődött a KEK Alumni futsal torna

Immáron 11. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medence Egyetemek Kupáját. A kétnapos eseményen többek között az öregfiúk is összemérhetik tudásukat. Lássuk hogyan alakult az első nap!

Péntek délután útjára indult a labda az ELTE Bogdánfy úti műfüves pályáján a KEK keretében szervezett Alumni kupán. A lebonyolítás kissé változott a tavalyi évhez képest, a 23 csapatot öt darab 4 fős és egy darab 3 fős csoportba osztották. A csoportokból az első kettő automatikusan továbbjut és hozzájuk csatlakozik még a négy legjobb harmadik. A továbbjutók kieséses rendszerben folytathatják a felső házban, a kiesők pedig az alsó házban küzdhetnek tovább.

Az “A” csoportot magabiztosan nyerte az NSZK-ELTE csapata, akik megverték a Zsukások és a Golimpiakosz csapatát, a tavalyi győztes Odin Fiaival pedig remek meccsen játszottak 4-4-es döntetlent. A csapatból mindenképpen meg kell említeni Kovács Gergelyt, aki három meccsen lőtt hat góljával vezeti a góllövőlistát. A nagyváradi Zsukások másodikok lettek az öt gólig jutó Széles Tibor vezérletével, de az Odin Fiai is bízhatnak még a továbbjutásban.

A “B” csoportot a tavalyi ezüstérmes Sepsi 08 csapata vezeti két győzelemmel és egy döntetlennel, így ők már mindenképp továbbjutottak.A csapatból érdemes megemlíteni Ambrus Tihamért és Ráduly Csabát akik 4-4 góllal a gólkirályi címért is versenyben vannak. A székelyudvarhelyi Bak-Elit csapata három vereséggel kiesett, a második helyért pedig rendeznek még egy Deportivo MaláriaAnonim BP meccset, ahol a négy pontal álló nagyváradi Deportivonak egy döntetlen is elég lenne az automatikus továbbjutáshoz.

DSC_8747[1]

A “C” jelű kvartettben is megvan már a végeredmény, a Székelyudvarhelyi Góbék csapata 7 ponttal az első helyet szerezte meg, őket követi a 69 Kolozsvár együttese, ahonnan kiemelkedett a négy gólig jutó Tripon Róbert. A tavaly bronzérmet szerző Paksi Halászlé a tavalyi gólkirályt, Simon Gábort nélkülözve két döntetlent ért el, 69 Székelyudvarhely pedig mindössze egy pontot szerzett.

A foghíjas “D” csoportban csak hárman szerepeltek, a tavaly és tavalyelőtt is a torna legjobb játékosának választott Pop Vlad vezérletével két meccset megnyert a Villám Kolozsvár, a második pedig az El Paso lett, miután 2-1-re legyőzték a debreceni Sinter FC csapatát.

Az “E” és “F” csoport meccseit a Mérnök utcai pályán rendezték meg és egyikben sincs még végeredmény. Előbbi csoportot magabiztosan vezeti az Árnyék Kolozsvár, a második hely két marosvásárhelyi csapat, a Tragumurák és a Frady között fog eldőlni holnap, a SepsiPest pedig az alsó-házban bizonyíthat.

Az utolsó csoportot két győzelemmel magabiztosan vezeti a Székelykeresztúri Egyesülés, második a Kamikaze Kolozsvár, harmadik helyen pedig az ELTE-BEAC áll. Az Ungvári Egyetem csapata már csak abban bízhat, hogy a négy legjobb harmadik csapat közé bekerül.

Szombaton folytatódnak a csoportküzdelmek, majd következik a kieséses szakasz, 15 órakor pedig már a döntőn indul útjára a labda.

Képek: Baló Timea-ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]