Túl a 6. fordulón – óriási küzdelem folyt hétfőn a BEAC-on

Férfi futsalosaink elérkeztek a bajnokság hatodik fordulójához, ahol a Szigetszentmiklós-4IG csapatát fogadtuk a BEAC Sportcsarnokában. A két csapat mérlegét tekintve a vendégek négy győzelemmel és egy döntetlennel, míg fiaink négy vereséggel és egy döntetlennel indultak neki a derbinek. Ennek ellenére korántsem volt eldöntve minden, egy roppant izgalmas meccs fogadta a kilátogatókat.

A szigetszentmiklósi alakulat az Airnergy FC-vel karöltve vezeti a férfi futsal NBII Nyugati csoportját, az ELTE-BEAC gárdája viszont egyelőre még ébredező szakaszban van, kapaszkodik az erősebb pozíció felé a bajnokságban. A meccsnaphoz képest egy héttel korábban megrendezett fordulón szerezte első pontját a csapat Érden a 5 Stars-Érdi VSE játékosai ellen, ahol Péntek Levente és Szini László az utolsó percekben talált kapuba, ezzel egálba hozva a végeredményt. A lelkesedés így hát megalapozott volt a fiúk részéről.

A találkozót magabiztosan indítottuk, már az első percben Rácz Roland labdát szerzett egy pontatlan passzból, kapura vezette, de sajnos a kapu mellett haladt el a labda. Ezt követően újabb kontra következett részünkről, Szini László kapott passzt Rácztól, mely veszélyes helyzetbe hozta a vendégeket, de a kapus fogta a lövést. A harmadik percben indult be az egész meccsre jellemző góláradat, amikor is egy kényszerítőt követően a szigetszentmiklósiak labdát szereztek, Spáth Márton passzából Östör Martin szerzett gólt (0–1). A hatodik perc sajnos ismét nem nekünk kedvezett, újabb labdaszerzést követően ismét a vendégcsapat került előnybe (0–2). A két találat után Dajka Krisztofer szerzett labdát, próbálta a kapuba juttatni, sajnos sikertelenül. Az ezt követő berúgást sem sikerült gólként kamatoztatnunk, az ezt követő négy percben viszont Sajben Marcell parádésan védett, három bravúros hárítást produkált. Azonban a harmadik vendégtalálat is megérkezett lassan, Kovács Gergely passzából Gergály Gyula juttatta hálóba a labdát (0–3).

kiem3

Az első félidő vége felé közeledve egy szépen felépített támadás Szini lövésével zárult, mely éppenhogy kipattant az ellenfél kapusának lábáról. A miklósi gárda a tizenhatodik percben ismét támadásba lendült, Spáth labdaszerzése gólként kamatoztatott (0–4). Úgy tűnt, ez a gól kellett ahhoz, hogy a BEAC-os fiúk is belekezdjenek a sortüzelésbe, első gólunk egy gyönyörű összjátékból született: a Soltész indította támadást Lugosi Márk fejezte be (1–4) Két perccel a hármas sípszó előtt az ellenfélnek szabadrúgást ítéltek, melyet nem tudtak gólra váltani, majd Péntek parádés becsúszással akadályozta meg, hogy a szigetszentmiklósiak újabb helyzetből próbáljanak meg előnyt kovácsolni. Az utolsó előtti másodpercekben, Sajben védését követően a második hullámban kaptunk még egy lövést, Rácz kanalazta ki a gólvonalunkról a labdát.

A fiúk szemmel láthatóan sokkal összeszedettebben és akaratosabban kezdték a második félidőt, mely kisebb technikai malőrrel indult, mivel az időmérő eszköz nem viselkedett funkciójának megfelelően, de az asszisztensek gyorsan orvosolták a problémát. Az első percben máris támadtunk, Gáspár Dávid lőtt kapura, ami pár centivel kerülte el azt, azonban két perccel később ismét ígéretes megmozdulást láthattunk az egyetemistáktól, ám a belső kapufáról ismét rossz irányba pattant a játékszer. Ezzel viszont nem adtuk fel, pár perccel később Árendás Tamás kapura lövése gólt eredményezett (2–4). A huszonötödik percben pedig a kezdeti nehézségek ellenére úgy fest, fiaink maximálisan felébredtek első félidei álmukból: Rácz passzát követően Szini rengette meg a hálót, egy gólra faragva a különbséget a két gárda között (3–4).

kiem

A vendégek válasza erre ismét egy találat volt Appl Kristóf által a kapunk előtti nagy hadakozást követően (3–5). Sajben tanári védésének kipattanóját Szini vezette kapura, de a miklósiak kapusa is szemfüles volt, fogta a lövést. Szabadrúgást ítéltek a játékvezetők a hazai csapatnak, Sajben azonban nem tudta magánál tartani a labdát, ezen felbátorodva a labdaszerzést követően a vendégek csapata újabb gólt jegyez (3–6). Csapatunk nem hagyta ezt szó nélkül, Péntek egy erős kontrából magabiztosan kapura lőtt, a különbség így ismét csökkent (4–6). Mindössze egy perc elteltével, egy okos szögletvariációt kihasználva, a fiúk ismét brillíroztak: újfent egy a különbség (5–6). A félidő tizenötödik percében Dunai András tiszta passzára Soltész érkezik, ám a kapu fölött kötött ki a labda, majd egy pontatlan passzt követően a vendégek ismét kapuba találnak (5–7), melyet egy percen belül megismételtek (5–8).

Időkérést követően a BEAC öt a négy elleni felállásra váltott, melynek eredménye egy újabb gól lett (6–8). A vendégek próbálták kihasználni a védelem nélkül hagyott kaput, de pontatlannak bizonyultak lövéseik. Egy perccel a derbi vége előtt csapatunk fent ragadt az ellenfél térfelén, és a kontra az üres kapunkban végződött (6–9). Az utolsó 45 másodperc részünkről egyértelműen a védekezésről szólt, a játékvezetők által megítélt 6 méterest is sikeresen hárította az eredménytől függetlenül briliánsan védő Sajben.

A következő megmérettetés jövő hétfőn (2017. 10. 16. 19.30, Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok) várja a fiúkat, mikor a Göcsej SK csapata ellen tudnak majd bizonyítani.

 

Kiemelt kép, képek: ELTE Online

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]