Ők már részt vettek a Sport7-en! És te?

Kedden kissé borongós időjárás köszöntötte az ELTE Sport7-re érkezőket, de ez őket cseppet sem zavarta. Megtudakoltuk tőlük, miért döntöttek úgy, hogy nem az otthon melegét választják, hanem a BEAC eseményét.

A Bogdánfy úton mindig nagy élet van, kiváltképp akkor, ha valami rendezvénnyel készül a BEAC. Ma már második napja tart a Sport7, így hát idejét láttam egy kis közvélemény-kutatásnak, hogy hogyan érzik magukat a résztvevők.

Az első ember, akibe belebotlottam a csarnokban, Braun László volt. Ő a TÁTK-n végzett, jelenleg pedig geográfiát tanul mesterszakon. Éppen a tollasedzés kezdésére várakozott, amikor tudtunk pár szót váltani. A sportkisokosban már évekkel ezelőtt kiszúrta magának ezt a programot,

Braun László

Braun László

de még csak idén jött el először. Bár kedvenc sportja a floorball, úgy gondolta, itt az ideje valami újat is kipróbálni. Arra a kérdésemre, hogy mit üzen azoknak az embereknek, akik a rossz időt hozzák fel kifogásként a távolmaradásukra, harsányan felnevetett, majd csak annyit mondott: „Sajnálhatják!”

Utamat folytatva a tornaterem másik szegletében találkoztam Szerencsés Ágnessel. Ő a kettlebelltréningre érkezett. Tanulmányait a TÁTK-n végzi, szociális munkásnak tanul. Ági rutinos versenyző, IMG_4542már két éve látogatja a BEAC edzéseit. Véleménye szerint a Sport7 bőven benne van az ELTE top 3 rendezvényében, mert itt sok emberrel tud megismerkedni, akár más karokról is, továbbá a szervezés is pöpec. Tapasztalata szerint nem mindenki lesz rendszeres edzéslátogató azok közül, akik először jönnek ilyenkor, de üdítő érzés rengeteg új arccal megismerkedni. Az ő üzenete is rövid azok számára, akik a borús idő miatt nem jöttek el: „Szégyelljék magukat!”

A rendezvényen meglepően sok Erasmus-programos hallgató volt, így találkoztam Jisk Vermeulennel is. Ő Hollandiából érkezett, és társadalmi tudományokat hallgat nálunk. A Facebookon bukkant rá az eseményre, s rögtön tudta, hogy itt a helye. Tegnap aerobikórán vett részt, ma pedig a jazzbalett és a kettlebell szerepel a menüjén, a holnapi programja még összeállítás alatt áll, de szeretne minél több mindent kipróbálni. Reméli, megtalálja azt a sportot, amit év közben is rendszeresen fog tudni űzni.

Végül volt szerencsém megismerkedni Rositsa Georgievával és Katrin Scheitzenderrel. Rositsa Bulgáriából, míg Katrin Németországból érkezett. Mindketten épp a szőnyegen pihentek egy kimerítő jazzbalettedzés után, amikor hozzájuk léptem. Ez volt az első alkalom, hogy kipróbálták ezt a sportágat. Még nem biztosak benne száz százalékig, hogy ez az ő sportjuk, de elsőre nagyon IMG_4554elégedettek. Mindenképpen szeretnének minél többféle testmozgást kipróbálni a héten, s majd csak azután kiválasztani, mit is fognak sportolni a félév során. Arra a kérdésemre, hogy mi az üzenetük az esős idő miatt távol maradóknak, zavarba esetten kinéztek az ablakon, majd nevetve válaszolták kórusban: „Hisz nem is borult az idő!”

Azok se aggódjanak, akik eddig még lustálkodtak, mert az ELTE Sport7 egész héten várja őket, barátaikat és üzletfeleiket, hogy új sportokkal ismerkedjenek meg, vagy régiekkel folytassák a „szenvedélyes kapcsolatukat”.

Kiemelt kép: BEAC

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]