Célegyenesben a 2017-es KEK – sajtótájékoztatón jártunk

2017-ben nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK). Kedden a Közgardenben tartották meg a torna sajtótájékoztatóját, melyen ott volt Dr. Scheuer Gyula, a társrendező ELTE kancellárja, Simon Gábor főszervező és a BEAC ügyvezetője, Kovácsik Rita, a Magyar Cheerszövetség alelnöke, valamint az esemény védnökeként Hajnal Tamás, a Ferencváros 59-szeres válogatott labdarúgója.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) határokon átívelő, hagyományőrző és jótékonysági eseményét nyolcadik alkalommal rendezik meg pénteken és szombaton, a futsal mellett pedig szokásos módon a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokságot is az esemény keretein belül tartják meg, valamint újdonságként négy-négy csapattal női és férfi kosárlabdatornát is rendeznek.

A 2017-es KEK sajtótájékoztatóján elsőként dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja kapott szót, aki kiemelte, hogy a KEK és az azon szerzett élmények jó alapot adnak a határon innen és túli sportélet fejlesztéséhez. Emellett elmondta, nagyon fontos, hogy a sportolás és a csillogó érmek mellett új barátságok és kapcsolatok is születhetnek egy ilyen rendezvényen. A kancellár a Bogdánfy úti sporttelep tervezett felújításáról is szót ejtett, ami a BEAC kosárlabda szakosztályának és a TAO-támogatásoknak köszönhetően valósulhat meg a közeljövőben.

Ezt követően Baumstark Tibrotól, a sajtótájékoztató vezetőjétől Simon Gábor, a BEAC ügyvezetője kapta meg a mikrofont. A torna főszervezője elmondta, a budapesti és vidéki intézményekhez már felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági egyetemek is csatlakoztak, így a futsaltornán idén 16 csapat küzd meg az aranyéremért. Az eseményen összesen nagyjából hétszáz sportoló szerepel majd, hiszen Alumni, azaz öregdiák futsaltornát is rendeznek, valamint az ország legjobb cheerleaderei is megméretik magukat. Újdonság, hogy a Tüskecsarnokban női és férfi kosárbajnoksgára is sor kerül négy-négy együttessel. A BEAC ügyvezetője azt is hozzátette, hogy a jövőben igazi multisport eseménnyé emelnék a KEK-et, így bevonva még több diákot az egyetemi sportéletbe.

Simon Gábor a rendezvény másik alappillérével, a jótékonykodással folytatta, hiszen a KEK idén a kárpátaljai Péterfalvai Református Líceum tanulói számára gyűjt sportfelszereléseket és sportjátékokat. Ezt és az egész tornát fővédnökként dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, illetve a sajtótájékoztatón megjelent Hajnal Tamás, 59-szeres magyar válogatott labdarúgó is támogatja. A Ferencváros középpályása egy dedikált mezzel és labdával járult hozzá az adománygyűjtéshez, és elmondta, gondolkodás nélkül, első szóra igent mondott a felkérésre, hiszen egy ilyen ügy mellé örömmel áll az ember. Az eseményt továbbá támogatja még a Magyar Labdarúgó-szövetség Budapesti Igazgatósága, az újbudai önkormányzat, valamint Szendrei József, korábbi válogatott kapus, a Joma márka magyarországi képviselőjeként.

Végül Kovácsik Rita, a Magyar Cheerszövetség alelnöke mutatta be a sajtótájékoztatón megjelent Balogh Patríciát és Szabó Hannát, akik párosban elsőként képviselhették Magyarországot a cheerleaderek világbajnokságán, majd röviden beszélt a cheerleading hazai helyzetéről és a KEK keretein belüli MEFOB-ról, amelyre hat egyetem nagyjából száz cheerleadere jelentkezett.

A jó hangulatú sajtótájékoztatóval célegyenesbe ért a felkészülés a 2017-es KEK-re, amelynek teljes programját ide kattintva olvashatjátok el, a legfrissebb hírekről pedig a KEK Facebook-oldalán, illetve a torna facebookos eseményén tájékozódhattok.

Találkozzunk pénteken és szombaton a Bogdánfy úton és a Tüskecsarnokban, gyertek Ti is szurkolni az ELTE-s fiúknak és lányoknak!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]